Brede school activiteiten. (foto PR)
Brede school activiteiten. (foto PR)

Nieuwe opzet brede-schoolactiviteiten

Actueel 48 keer gelezen

Voorburg - De gemeente hecht aan goede voorzieningen voor de jeugd. De gemeente heeft daarom de afgelopen jaren de ontwikkeling van het brede-schoolconcept (samenwerking tussen onderwijs en voorzieningen, zoals kinderopvang, jeugdwelzijnswerk, de bibliotheek, sportverenigingen of culturele organisaties) gesteund met subsidies en inzet van zogeheten combinatiefunctionarissen. Dit meldt de gemeente op de eigen website.

"Bij de discussie vorig jaar over de voorjaarsnota is besloten de brede-schoolactiviteiten te gaan richten op die scholen in het primair en voortgezet onderwijs, waar sprake is van minimaal tien procent gewichtentenleerlingen", aldus een woordvoerder. "Met de nota Herijking Brede-Schoolontwikkeling 2012-2018 geeft het college van b&w hier invulling aan. Het geeft aan waar en hoe de beschikbare middelen zullen worden ingezet. Deze inzet zal er vooral op gericht zijn om door een goede samenwerking tussen school en de bovengenoemde instellingen bij te dragen aan het preventieve jeugdbeleid".

"Onderdeel van deze nota is een andere opzet van de huidige bouwspeelplaats in wijk De Prinsenhof. Deze zal in het kader van het preventieve jeugdbeleid vooral worden ingezet voor activiteiten op het gebied van sport, educatie en techniek. Het college stuurt de nota Herijking Brede-Schoolontwikkeling 2012-2018 ter vaststelling naar de gemeenteraad".

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant