Het schoolvoetbal is een traditie in de gemeente. (foto PR)
Het schoolvoetbal is een traditie in de gemeente. (foto PR)

Schoolvoetbaltoernooi komt er weer aan

Actueel 87 keer gelezen

Voorburg - Op 11 april zullen twintig teams (jongens van groep 7 en 8) van de basisscholen in de gemeente de sportieve strijd met elkaar aangaan. De winnaar plaatst plaatsing voor het verder door de KNVB georganiseerde systeem van vervolg toernooien. Hieruit zal uiteindelijk in juni de kampioen van Nederland bekend zal worden.

“Wie weet kan een van de scholen uit onze zover komen en basisschool De Drieluik (een school nabij Arnhem) onttronen als kampioen van Nederland”, zegt Paul Kramer, vrijwilliger Pius X en Wilhelmus. “Op Sportpark Westvliet zullen vanaf 13.00 de volgende scholen aantreden om hun eer en kleuren te verdedigen: Groen van Prinsterer, Trampoline, Montessori, Essesteijn, Pius X, Zonnewijzer, Vijverhof, Emmaus, Wegwijzer, Lusthof, Prof Casimir, Margriet, Dijsselbloem, Tandem, Springplank, Driemaster, St Maartens”.

“Afgelopen jaar was dit toernooi de springplank voor de Pius X om veel verder te reiken en vele wedstrijden later op een haar na de landelijke finale dag (laatste zez van Nederland) te missen”, aldus Van Leeuwen. “Veel jonge voetballers, vrienden en teamgenootjes die elkaar kennen uit het clubverband in Voorburg en Leidschendam, zullen elkaar nu op 11 april treffen als tegenstanders in T-shirts van hun betreffende basisscholen. De finale staat gepland om 16.45 uur en de organisatie hoopt op mooi weer, sportiviteit op het veld en langs de lijn, voetbalgenot en vooral heel veel enthousiaste ouders die komen kijken”, besluit Paul van Leeuwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant