SEV debuteert met nederlaag

Actueel 33 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - Het debuut in de tweede klasse! Prima omstandigheden veel publiek en een tegenstander die de ambitie heeft uitgesproken dit seizoen een rol van betekenis te willen spelen. Kortom een treffen om wat vroeger voor op te staan.

De openingsfase betekende aftasten van beide kanten, maar na een goede 5 minuten is het Robin van der Krogt die de achterlijn haalt en met een goede voorzet Jan Henk Willemse bereikt . Deze kan echter net niet goed achter de bal komen.

Langzaam maar zeker trekt Monster het initiatief meer naar zich toe en dit resulteert na twintig minuten in de eerste kans voor de bezoekers, maar verder dan een aarzelend schot komt de ploeg niet. Veel mogelijkheden krijgen de Westlanders verder niet, maar ook SEV creëert weinig mogelijkheden. Beide doelmannen hebben tot dat moment nog niet veel te doen gehad.

Tot de 40e minuut. Over rechts komt Michael Jager van Monster goed door en hij probeert de werkelijk boomlange Van Spronsen te vinden. Deze wordt door de goed spelende Rik Orta fel op de huid gezeten en krijgt de poezelige maat 48 niet tegen de bal. In de daaropvolgende tegenstoot breekt Jan Henk Willemse door en er rest Thomas Mooiman van Monster niets anders dan Willemse van achteren aan te tikken. Kans verkeken en de overigens prima leidende scheidsrechter Van der Perk strijkt over zijn hart en toont slechts geel.

Na rust ontstaat al snel eenzelfde spelbeeld. Monster meer in balbezit, maar het is weer SEV dat de eerste mogelijkheid krijgt. In de 51e minuut krijgen de gastheren een vrije trap rond de zestienmeter die gevaarlijk wordt ingebracht, maar ook de rebound levert echter niets op. Monster is toch de wat bovenliggende partij en drukt dat in de 67e minuut uit met de 0-1. Het is Rohan die buitenom gaat bij zijn verdediger en er voor zorgt dat het centrale duo van SEV in moet stappen. Hierdoor komt Van Spronsen net een paar meter vrij en hij rondt keurig af.

SEV gaat onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en Jan Henk Willemse zet Nick Rapmund alleen voor keeper Van Vliet. Het onterechte vlagsignaal wordt door scheidsrechter Van der Perk gehonoreerd waardoor deze grote mogelijkheid SEV wordt ontnomen. Met nog 15 minuten op de klok komt Coen van Santen voor Nick Rapmund en SEV gaat achterin één op één spelen! In een alles of niets offensief drukt het hardwerkende SEV de tegenstander terug, het risico van een snelle counter wordt daarbij voor lief genomen. Het is de prima acterende Pascal Wildenberg die zijn midden- en voorste linie met regelmaat goed aan het werk zet. Meer dan een hoeveelheid hoekschoppen levert dit niet op.

Zo ook in de 90e minuut. Druk van SEV en goede actie van Coen van Santen kan nog net bij de eerste paal door Van Vliet tot hoekschop worden verwerkt. Uit deze hoekschop kopt Erik van Dijk de bal hard op de lat. Het laatste wapenfeit voordat het eindsignaal klinkt en de teleurstelling op en rond het veld haast tastbaar is.

Bron: SEV-VOETBAL.NL