De slechtke fundering van de woningen aan de KW-Laan (foto: Ap de Heus).
De slechtke fundering van de woningen aan de KW-Laan (foto: Ap de Heus).

PvdA: Grote zorgen over fundering KW-Laan

Actueel 748 keer gelezen

VOORBURG - De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg maakt zich grote zorgen over het verzakken van funderingen bij een 25-tal woningen op de Kon.Wilhelminalaan in Voorburg-noord. Het herstellen van deze zogeheten ‘paalrot’ kost de eigenaren veel geld.

De paalrot is ontdekt tijdens onderzoek in opdracht van de gemeente. De herstelkosten bedragen in totaal zo’n € 500.000, een bedrag dat door de meeste bewoners niet zomaar is op te hoesten! De gezamenlijke eigenaren hebben daarom aan de bel getrokken bij de PvdA. Fractiewoordvoerder Maarten Oosschot heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Vandaag ontving de PvdA de antwoorden op deze vragen. Het college erkent de hoge kosten voor de bewoners om de funderingen te herstellen. Omdat het hier om eigen woningen gaat, liggen de kosten hiervan geheel bij de eigenaren. Op verzoek van de PvdA is het college echter bereid te kijken of het mogelijk is hiervoor leningen te verstrekken tegen een lage rente. Het college zal nog met een voorstel komen hoe dit binnen de bestaande budgetten kan worden uitgewerkt.

In reactie stelt Maarten Oosschot, PvdA-woordvoerder: “Goed dat het college bereid is te kijken naar oplossingen voor deze funderingsproblematiek. Deze mensen kunnen het immers ook niet helpen dat hun woningen verzakt zijn. Door te kijken naar financiële ondersteuning volgt de gemeente het voorbeeld van diverse andere gemeentes die reeds eerder hun bewoners financieel ondersteund hebben om de fundering te herstellen. Het gaat hier immers ook om de veiligheid en leefbaarheid van deze mensen en dus van onze gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant