(foto: PR)
(foto: PR)

Week van de alfabetisering op De Margriet

Actueel 92 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - In alle groepen op Obs. De Margriet is er deze week aandacht besteed aan de week van de alfabetisering. Het leren van letters en de klanken en daar woorden van kunnen maken vinden de leerlingen heel gewoon. Het hoort bij school. Dat zij allemaal kunnen lezen hebben ze laten horen tijdens de activiteit: De Margriet leest voor!” Leerlingen van groep 4 t/m groep 8 lazen voor aan elkaar en aan de leerlingen van groep 1 t/m 3. Zij deden dit met de hele school tegelijk op het schoolplein. De leerlingen zaten in tweetallen tegenover elkaar en vormden samen in een lange rij de letter M.

Alle leerlingen waren vol aandacht voor elkaar en genoten van het verhaal dat voorgelezen werd. Trotse leerkrachten aan de zijkant die ook genoten van de fluisterende stemmen en de betrokkenheid bij het voorlezen.

Het voorlezen aan elkaar vindt tussen door ook plaats maar komt als extra activiteit weer terug in januari tijdens de nationale voorleesdagen.

Taal en lezen is een speerpunt op de Margriet dit hebben alle leerlingen met deze activiteit zichtbaar gemaakt. Meer informatie over Obs. De Margriet is te vinden op www.obs-demargriet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant