SEV- erelid Frans Betz overleden

Actueel 58 keer gelezen

LEIDSCHENDAM - De uitwedstrijd werd zaterdag overschaduwd door het overlijden van clubman (dik 30 jaar lang!) en erelid Frans Betz (82) een dag eerder. Betz was kort na de oprichting van SEV in de jaren zestig de eerste en meteen succesvolle seniorentrainer.

 

Door Alexander Wagener

'Hoofdtrainer' noemde de bescheiden en lieve wederhelft van clubvrouw An zich niet. Hij zou erom hebben geglimlacht als hij het zou hebben gehoord. Vele jaren was Frans Betz nog de trainer van de overige senioren; een rol waarin heel veel oudere clubleden hem hun leven lang zullen blijven herinneren. In verband met zijn overlijden speelden de Leidschendammers met rouwbanden en werd voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen, waarbij de fusieclub uit Hoek van Holland zich zeer coöperatief en medelevend opstelde.

Na 90 minuten spelen was er maar één conclusie. SEV kreeg met één punt te weinig. Jerry Speelberg miste in het vierde kwart een strafschop. Hoofdtrainer Frank Dobbe kon desondanks leven met het gelijkspel. "We kregen allebei kansen, maar wij de mooiste. Het was een buitenkansje geweest als we de strafschop hadden benut." De snelle rentree van Rik Orta heet Dobbe welkom. "We zitten niet in de positie dat we Rik rustig terug kunnen brengen. We hebben iedereen nodig. Zijn knie werd wat stijf. Misschien dat hij in de rust eerder naar het veld had moeten gaan om het gewricht warm te houden. Stefan Jasper, Kjell van Wissen, Menno van Leijden en doelman Björn Henrichs bleven op de bank.

Opstelling SEV: Patrick Bom; Tim Orta, Rik Orta (60. André van Lochem), Peter van Dijk, Coen van Santen; Pascal Wildenberg, Sander van Wissen; Jerry Speelberg; Robin van der Krogt, Jan Henk Willemse, Erik van Dijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant