PvdA: Kijken naar voordelen samenwerking

Actueel 70 keer gelezen

VOORBURG - De PvdA-fractie Leidschendam-Voorburg wil niet alleen naar Voorschoten en Wassenaar kijken als het om samenwerking gaat. De PvdA vindt dat in de visienota van het college onvoldoende aandacht wordt besteed aan samenwerking met andere gemeentes. Volgens de PvdA moet eerst duidelijk zijn op welke thema’s samengewerkt kan worden en dan kijken met welke gemeente in de regio dit het beste kan.

Hans Wagner commissielid van de PvdA: ”De PvdA is niet tegen samenwerking, ook niet tegen samenwerking met Voorschoten en Wassenaar. Maar wij willen eerst een grondige analyse waaruit blijkt bij welke thema’s welke samenwerking het meeste oplevert voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. We begrijpen dus de haast die het college schijnt te hebben om met één exclusieve samenwerkingspartner verder te gaan op dit moment niet. Samenwerking tussen gemeenten mag van de PvdA niet slechts een bestuurlijke wens zijn maar moet juist breed gedragen worden door de inwoners en voordelen voor hen opleveren.”

Voor de PvdA is het van belang dat de inwoners van Leidschendam-Voorburg er zelf op vooruit moeten gaan bij een samenwerking. De fractie is van mening dat in ieder geval moet worden voorkomen dat Leidschendam-Voorburg straks meer moet betalen voor samenwerking dan dat het terug krijgt.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant