Burgemeester Hans van der Sluijs bedankte de jongeren in het Raadhuis voor hun inzet en deelde bioscoopbonnen uit (foto: Dick Janssen).
Burgemeester Hans van der Sluijs bedankte de jongeren in het Raadhuis voor hun inzet en deelde bioscoopbonnen uit (foto: Dick Janssen).

Dankwoord briefbezorgers

Actueel 79 keer gelezen

VOORBURG - Tijdens de viering van oud en nieuw ontstaat ieder jaar opnieuw veel schade aan openbare en persoonlijke eigendommen. Om hier iets tegen te doen is vorig jaar december in drie wijken een proef gehouden, waarbij enthousiaste en betrokken wijkbewoners extra alert waren in de wijk en hun ogen en oren de kost gaven. De proef slaagde, het vandalisme daalde in die wijken.

Vanwege het succes wilde de gemeente het project dit jaar in meer wijken houden. Het is de bedoeling dat er deze maand in Voorburg Midden, Voorburg-Oud, Bovenveen, ‘t Lien en De Rietvink en Damcentrum wijkbewoners extra alert zijn, rondlopen in de wijk en in de gaten houden waar de jeugd rondhangt. Ongeveer twaalf jongeren zijn vrijwillig op pad gegaan in Leidschendam-Voorburg om brieven te bezorgen over een project tegen vandalisme tijdens de jaarwisseling. De gemeente roept met de brief bewoners van enkele wijken op om deel te nemen aan het project ‘Ogen en de oren in de wijk’. Dit project is bedoeld om overlast en vandalisme tijdens de viering van oud&nieuw terug te dringen. Belangstellende wijkbewoners kunnen zich via e-mail aanmelden bij oudennieuw@leidschendam-voorburg.nl. Tijdens een bijeenkomst krijgen de deelnemers nadere tekst en uitleg over wat zij als ogen en oren kunnen betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant