Afbeelding

Opwinding over salaris Avalex-directeur

Actueel 49 keer gelezen

VOORBURG - Ook binnen Leidschendam- Voorburg is er verontwaardiging over het torenhoge salaris van oud Avalex-directeur Peter Floor in de afgelopen jaren.

Door Bart Bakker

Uit de beantwoording van schriftelijke vragen in Delft blijkt dat Peter Floor in 2010 een salaris had van 67.983 en daarna 153.034 euro in 2011 en 151.195 euro in 2012. Ondanks dat het slechter ging met Avalex. Het bedrag dat hij als interim-directeur het eerste deel van 2010 en de jaren daarvoor kreeg is overigens onbekend.

“Op basis van de beantwoording is het salaris van Floor fors te noemen, zeker als wordt gekeken naar de financiële chaos van de afgelopen jaren”, reageert gemeenteraadslid Frank Rozenberg van Gemeentebelangen (GBLV). “Het lijkt ons verder wrang om als wethouder te moeten constateren dat je zelf ongeveer een ton aan salaris krijgt. De toenmalige directeur van Avalex verdiende anderhalf keer meer dan een wethouder”.

Verbijsterend
Avalex is voor de wethouders een hoofdpijndossier. “Wat GBLV al vermoedde wordt meer en meer bevestigd”, aldus Rozenberg. “Avalex is een kleine afvalinzamelaar voor een paar gemeenten, maar had de pretentie van een mega-onderneming. Dure systemen en hoge salarissen kunnen in een multinational prima passen, maar passen niet bij een kleine regionale afvalinzamelaar. Het blijft dan verbijsterend om te moeten constateren dat het Avalex-bestuur, waaronder twee wethouders uit Leidschendam-Voorburg als het gaat om het toezicht houden op het management, heeft lopen slapen. Ook blijft GBLV vraagtekens zetten bij de rol van de accountant in het mogelijk kunnen voorkomen van het financiële debacle. Tot op heden is nog steeds geen duidelijkheid gegeven door het Avalexbestuur over de rol van de accountant in het financiële debacle”.

Drie ton
De opvolger van Floor, interim-directeur Lincklaen Arriëns, kreeg voor zijn diensten ook nog eens dik drie ton. Zijn contract loopt af per 31 december 2012, maar totdat de scenario’s zijn uitgewerkt blijft de interim-directeur zeker aan, zo meldde het bestuur.

Ondertussen wordt er steeds meer duidelijk over de financiële chaos die is ontstaan in het afvalbedrijf. Avalex is nog steeds niet in control, al wordt door het bestuur bij hoog en bij laag volgehouden dat het fantastisch gaat.

Uit de krant