(foto: PR)
(foto: PR)

Bijzondere expositie Corrie Zevenbergen

Actueel 121 keer gelezen

Leidschendam - Tot en met 12 april exposeert Corrie Zevenbergen beelden in de locatie Leidschendam van de Bibliotheek aan de Vliet (Fluitpolderplein 12).

Zachte steen

Na een workshop speksteen bewerken ontstond ruim tien jaar geleden bij Corrie Zevenbergen de interesse om ruwe steen te bewerken tot een sculptuur. Het boeit haar om van materiaal dat al miljoenen jaren bestaat een andere vorm te kunnen maken. Aanvankelijk maakte zij, vol ideeën, het ene na het andere beeld, maar miste de techniek om dit te verwezenlijken. Na een aantal cursussen van verschillende beeldhouwers hakt zij nu bij beeldhouwer/ruimtelijke vormgever Ingrid Rekers in Scheveningen en binnenkort ook in haar eigen atelier.

Het materiaal waarmee de kunstenares graag werkt zijn zachte steensoorten zoals albast, speksteen, kalksteen en serpentijn.

Abstract en figuratief

Corrie Zevenbergen vervaardigt zowel abstracte als figuratieve kunstwerken.De verschillende beelden in deze expositie laten zien dat Corrie nog steeds op zoek is naar een eigen stijl. Met haar baan als bloembindster staat zij dicht bij de natuur en komen er met regelmaat organische vormen tevoorschijn als zij een steen bewerkt. Maar ook de tors, het vrouwelijk lichaam en sinds kort de dorpjes vindt zij boeiende onderwerpen om uit te drukken in steen. Vaak begint zij met een steen zonder vooropgezet plan.

Dit wordt de "taille directe" methode genoemd. Gaandeweg vormt zich dan spontaan een beeld. Soms draait zij dit proces om door eerst van klei een model te boetseren of te tekenen en er daarna een steen bij te zoeken waaruit zij dit voorbeeld maakt. Ook de afwerking is belangrijk. Door het vele schuren en polijsten krijgt het beeld een mooie glans en diepte in de steen, waardoor er net iets meer spanning en verwachting vanaf straalt.

De afgelopen jaren exposeerde Corrie Zevenbergen op verschillende locaties in Rijswijk, Rotterdam en Den Haag. En nu zijn haar fraaie beelden dus te bewonderen in de bibliotheek in Leidschendam. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant