Afbeelding

Wilhelmus zoekt vertrouwenspersoon

Actueel 35 keer gelezen

Voorburg - Wilhelmus is naastig op zoek naar een vertrouwenspersoon binnen de vereniging.

Wilhelmus vindt het belangrijk dat iedereen, spelers, trainers en vrijwilligers, zich prettig voelt en goed kan functioneren in een gezellige en sportieve omgeving. Dat is helaas niet altijd en voor iedereen het geval. Soms ontstaan er situaties die speciale aandacht vragen en waarover mensen binnen Wilhelmus met iemand willen praten. Dat kan gaan over een terugkerende plagerij of een ruzie met een teamgenoot, maar ook over meer ernstige situaties van bijvoorbeeld agressie, pesten, intimidatie of zelfs discriminatie.

Wilhelmus wil actief optreden op het moment, dat er zich ongewenste situaties voordoen en er sprake is van ongewenste omgangsvormen. Daarvoor wil Wilhelmus haar leden met een vertrouwenspersoon een vast aanspreekpunt bieden.

Op dit moment is er binnen de Voorburgse club geen aangewezen persoon waaraan ongewenste situaties kunnen worden gemeld en die met betrokkenen in gesprek kan gaan. Veelal wordt de trainer of een lid van de jeugdcommissie nu voor dergelijke vraagstukken benaderd. Omdat voor het behandelen van deze vraagstukken specifieke ervaring nodig is, is de huidige situatie dus niet optimaal. De club gaat dus op zoek naar zo'n persoon of liever personen met zo'n achtergrond.

De vertrouwenspersoon wordt o.a. het aanspreekpunt bij klachten over of vermoedens van ongewenst gedrag, draagt zorg voor de eerste opvang van de indiener van een klacht en zal de indiener informeren hoe de verdere afhandeling wordt gedaan.

Wilhelmus hoopt in contact te komen met mensen die een rol als Vertrouwenspersoon (ervaring met het voeren van bemiddelings- en adviesgesprekken) kunnen en willen vervullen. Aanmelden kan via:

Email: jeugdvoorzittervvwilhelmus@gmail.com(Jan Augustinus)

margruud@ziggo.nl (Ruud van Houwelingen)

Telefoon: 0653 277 359 (Ruud van Houwelingen)

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant