Burgemeester reikt lintjes uit

Actueel 556 keer gelezen

Voorburg - Elf inwoners van Leidschendam-Voorburg hebben op vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Negen van hen werden er mee verrast in raadhuis Swaensteyn in Voorburg. De heren Muiser en Van Weelden ontvingen hun Koninklijke onderscheiding respectievelijk op het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken uit handen van de Minister van Financiën en de Minister van Economische Zaken.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd de heer (Rob) R.P. Brochard (Voorburg), de heer (Simon) S.J. van Driel (Voorburg), de heer (Silvère) S.J.M. van Lieshout (Voorburg), de heer (Ton) A.W. Muiser (Leidschendam), de heer (Cees) C.Th. Van der Togt (Voorburg), en de heer (Walter) H.W. van Weelden (Voorburg). Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd mevrouw (Ina) C.E.H. van der Kleij-Veerkamp (Voorburg), mevrouw (Maartje) M. de Kort-van der Lelij (Leidschendam), de heer (Jan) J.A. Stoop (Voorburg), mevrouw (Conny) C.M. van der Poll-Verbeek (Voorburg) en mevrouw (Lenie) H.A. Vermaesen-de Knegt (Leidschendam).

Dhr. R.P. Brochard

De heer Brochard zet zich ruim 30 jaar in voor de samenleving maar voornamelijk voor de kinderen in de wereld die de pech hebben op een plek geboren te zijn met weinig of geen perspectief. Van 1986 tot 1996 was hij de coördinator om bedrijven te interesseren voor de cliniclowns. In 2002 was hij de medeoprichter van Kidsrights. Kidsrights helpt door bestaande, goedlopende lokale projecten (wereldwijd) te financieren die zich richten op 5 essentiële basisvoorzieningen: gezondheidszorg, voeding, onderwijs, onderdak en aandacht. Sinds 2004 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van ChildRight Fund. ChildRight Fund wordt door meer dan 140 Nobelprijswinnaars ondersteund. ChildRight Fund is een fonds, een organisatie die vecht voor de rechten van kinderen wereldwijd en tegen kinderexploitatie. R.P. Brochard is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. S.J. van Driel

De heer van Driel heeft sinds 1968 in de PvdA in vele functies gediend; lokaal onder meer als voorzitter van de afdeling Voorburg, provinciaal als Gewestelijk Voorzitter, nationaal acht jaar lang als lid van de Eerste Kamer. Sinds 1979 zet hij zich in voor de Vereniging Amigos de Chiquitines, genoemd naar het kindertehuis Chiquitines in Colombia. Hij heeft in verschillende functies circa 30.000 euro aan donaties, bestemd voor Chiquitines en een straatkinderenproject, binnengehaald. Van 1978 tot 1993 was hij directeur Sociale Dienst Gemeente Den Haag. Als een van de eerste directeuren in Nederland veranderde hij de focus van de Sociale Dienst van het verstrekken van uitkeringen in het begeleiden naar werk. Hij was ook de initiator en ontwerper van de 'Ooievaarspas'. Sinds 2005 lid van de Raad van Toezicht van het Gemeentemuseum Den Haag. S.J. van Driel is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mw. C.E.H. vd. Kleij-Veerkamp

Mevrouw Veerkamp is in 2012 zeventig jaar vrijwilliger / zweminstructeur bij zwemvereniging Swift (later DSZ). Zij is als zweminstructeur begonnen in de oorlogsjaren (1942) in het toenmalige Bosbad. Van medio jaren zestig tot 1973 heeft zij bij Swift in het bestuur gezeten. En hoewel zij, gezien haar leeftijd (91 jaar), niet actief veel zwemlessen meer geeft is zij tot op de dag van vandaag te vinden op de instructie-uren op de maandag in zwembad de Blinkerd en op de vrijdag in Overbosch. C.E.H. vd. Kleij-Veerkamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mw. M. de Kort-vd Lelij

Mevrouw de Kort van der Lelij, is sinds 1969 betrokken bij de Protestantse Gemeente Leidschendam. Sinds 1974 is zij vrijwilligster bij het Woon Zorgcentrum Haaglanden de Prinsenhof in Leidschendam. Daar is zij verantwoordelijk voor het halen, het tijdens de kerkdiensten begeleiden en na afloop terugbrengen van cliënten van de Prinsenhof die hiertoe zelf niet mee in staat zijn. Sinds 1993 is zij bestuurslid van de Stichting Recreatie en Rolstoelbus Cliënten Parco, de RRCP te Leidschendam. Naast haar bestuurlijke taken is zij verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de rolstoelbus.M. de Kort-vd Lelij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. S.J.M. van Lieshout

De heer Van Lieshout vierde in 2011 zijn 40-jarig dirigentenjubileum. Hij stond aan de wieg en is een belangrijk initiator van de professionalisering van de kinderkoorzang en kinderkoordirectie op professioneel niveau in Nederland. Van 1986 tot 2003 was hij stafmedewerker bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties. Hij professionaliseerde de kinderkoorzang in Nederland. Kinderkoordirigeren werd een ‘vak’. Hij richtte het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jeugdkoor op en leidde beide koren artistiek naar de internationale top. Van 1994 tot 2003 was hij bestuurslid van de Kinderkoor Academie Nederland (de KAN). Van 1997 tot 2007 dirigeerde hij het Haags Jeugdkoor en sinds 2006 het Musicanti Kinderkoor en Jeugdkoor, beiden van zeer hoog niveau. In 2008 werd Musicanti uitgenodigd door Hare Majesteit de Koningin om in haar Paleis Noordeinde het jaarlijkse Koninginnedagconcert te geven. S.J.M. van Lieshout is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

A.W. Muiser

De heer Muiser is sinds 1975 werkzaam bij het Ministerie van Financiën. Sindsdien heeft hij elf verschillende ministers van Financiën gediend in veertien verschillende kabinetten. Hij was de gehele periode werkzaam bij de afdeling Exportkrediet-verzekering (de EKV). Een verzekering waarvan Nederlandse bedrijven gebruik van kunnen maken bij hun exportactiviteiten. Export de motor is van de Nederlandse economie. De EKV is het belangrijkste instrument van de Nederlandse overheid om de export te bevorderen. Hij speelde een voorname rol bij de totstandkoming van internationale afspraken in het kader van de EU en de OESO om te voorkomen dat er concurrentieverstoringen plaatsvinden. Het is voor een zeer belangrijk deel aan zijn gedrevenheid, vakkundigheid, inzicht en professionaliteit te danken dat sinds 1975 duizenden exporttransacties mogelijk zijn gemaakt ter waarde van vele tientallen miljarden euro’s met alle positieve economische en werkgelegenheids effecten van dien. A.W. Muiser is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mw. C.M. vd. Poll-Verbeek

Mevrouw Van der Poll-Verbeek is sinds 1960 ruim 52 jaar vrijwilliger. Zij is gediplomeerd strandwacht, EHBO’er, duikinstructeur en instructeur-trainer en geeft nog steeds lessen in eerste hulp bij duikongevallen. Van 1960 tot 1978 was zij lid van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB). Van 1963 tot 1978 verzorgde zij zwemlessen en lessen in het zwemmend redden. Van 1973 tot 1978 verzorgde zij opleidingen voor de strandwachtdiploma’s aan de Centrale Opleidingspost (COP) op het strand van Scheveningen. Van 1960 tot 2004 was zij ook lid van Reddingsbrigade Nederland. Van 1976 tot 2004 heeft zij intensief examens afgenomen op regionaal en landelijk niveau. Zij werkte als reddingsduiker mee bij opnames van het populaire Tv-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Van 1970 tot 1995 was zij vrijwilliger bij Scouting Nederland en met name actief als vrijwilliger bij het beheer van het Scoutingterrein Ada’s Hoeve te Ommen. Sinds 1979 is zij actief vrijwilliger / trainer van de onderwatersportvereniging Amphibius in Scheveningen. Van 2001 t/m 2007 voorzitter van het bestuur. In 1981 was zij de eerste vrouwelijke hoofdtrainer in Nederland. Als duikinstructeur en instructeur-trainer heeft zij ruim 600 duikers opgeleid voor brevetten en specialisaties in het duiken. C.M. vd. Poll-Verbeekis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. J.A. Stoop

De heer Stoop is sinds 1983 betrokken bij de Raad van Kerken Voorburg. Van 1983 tot 2003 was hij bestuurslid en sinds 2003 tot heden scriba (secretaris) van de voorlopige Algemene Kerkenraad Samen op Weg Gemeente Voorburg, later dito van de rechtsopvolger, Algemene Kerkenraad. Sinds 2003 is hij tevens lid van het moderamen (het dagelijks bestuur van de Kerk of Gemeente). In 2007 is een proces gestart om het aantal wijkgemeenten en gebouwen aan te passen aan de toekomstige behoefte (2020). Op zijn bekende zorgvuldige wijze droeg de heer Stoop bij aan dit moeilijke proces met een goed eindresultaat. Sinds 1998 zet hij zich in als vrijwilliger voor de VVD ter plaatse. Hij is al jaren redactielid van het plaatselijk verenigingsblad. Hij zet zich in voor ledenwerving, bemant kraampjes, foldert, plakt posters enzovoorts. Sinds 2004 is hij voorzitter van De Fietsersbond, afdeling Leidschendam-Voorburg. Hij vertegenwoordigt, coördineert en verricht activiteiten voor de plaatselijke afdeling van de Fietsersbond. Hij heeft periodiek overleg met de wethouder en ambtenaren van de gemeente over wensen en klachten van bewoners op fietsgebied. Namens de Fietsersbond reageert hij op gemeentelijke plannen en projecten bij inspraakprocedures en behandeling in raadscommissie. J.A. Stoop is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. C.Th. vd.Togt

De heer Van der Togt, is sinds 1961 voetbalscheidsrechter en lid van de Haagse Scheidsrechters Vereniging (HSV). Van 1965 tot 1985 officieel KNVB scheidrechter landelijk. Hij was in de eredivisie (assistent) scheidsrechter en grensrechter. Van 1976 tot 2001 was hij de hoofdscheidsrechter van het jaarlijkse ambtenaren zaalvoetbaltoernooi van de gemeente Voorburg. Van 2002 tot 2008 was hij lid van de Werkcommissie Scholing Scheidsrechters (WCS) en van 2008 tot heden coördinator en praktijkbegeleider scheidsrechters KNVB. Van 1992 tot 2005 gaf hij twee avonden per week aan gemiddeld 25 scheidsrechters conditietrainingen in district West II. Sinds 2008 is hij vrijwilliger bij de Politie Haaglanden bureau Verkeer in de functie carmanager. Het betreft het beheer van het voertuigenpark van het bureau Verkeer. Meer specifiek: controle van voertuigen( motoren en auto’s ) m.b.t. onderhoud en APK-keuring, controle remblokken/remschijven, banden enz. Daarnaast draait hij geregeld extra diensten mee bij integrale verkeersacties en alcoholcontroles. C.Th. vd.Togt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mw. H. A. Vermaesen-de Knegt

Sinds 1977 is mevrouw Lenie Vermaesen – de Knegt een zeer actief als lid van de leiding bij de scoutinggroep Rijswijkse Meeuwen – Watergeuzen. Van 1989 tot eind 2006 was zij teamleider en verantwoordelijk voor het programma dat de jeugd (7 tot 10 jaar) wekelijks werd aangeboden. Sinds 1990 is zij lid van de Voorburgse Muziekvereniging Forum Hadriani, vanaf 2005 muzieklerares en sinds 2009 docente van de cursus Algemene Muzikale Vorming voor jonge kinderen (8 tot 10 jaar). Sinds 2007 is zij secretaris van de vereniging Tuincomplex Tedingerhof – Westvliet. De vereniging heeft 107 leden (c.q. tuinen). Zij verzorgt de ledenadministratie, correspondentie en houdt de wachtlijst bij. H. A. Vermaesen-de Knegt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr. H.W. van Weelden

Sinds 1967 is de heer Van Weelden in dienst bij de Economische Voorlichtingsdienst van het Min. EZ. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de import en in het bijzonder exportactiviteiten van Nederland. Hij heeft tijdens handelsmissies doorlopend belangrijke bijdragen en informatie geleverd aan leden van het Koninklijk Huis. Organiseerde spectaculaire varende exposities naar landen in het Midden-Oosten en Azië en handelsmissies naar o.a. Japan. Hij was de drijvende kracht en mede verantwoordelijk voor de bouw en inrichting van de Nederlandse paviljoens op de wereldtentoonstellingen in Sevilla in 1992 en Hannover in 2000 en verantwoordelijk voor de bouw, inrichting en complete organisatie van het Nederlands paviljoen in Aichi in 2005 in Japan, in Zaragoza in 2008 en in 2010 bij de wereldtentoonstelling in Sjanghai. H.W. van Weelden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant