Raadslid Frank Rozenberg  (foto: PR)
Raadslid Frank Rozenberg (foto: PR)

‘Alle winkels op zondag open’

Actueel 36 keer gelezen

Leidschendam - Omdat de proef met het openstellen van vier supermarkten in de gemeente geslaagd is, wordt deze regeling voortgezet. Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg pleit echter – nu de winkeltijdenwet waarschijnlijk wordt aangepast - voor het op korte termijn vrijgeven van de zondagopenstelling van alle supermarkten en andere winkels om daarmee de lokale economie een impuls te geven.

Raadslid Frank Rozenberg: "Wij hebben al eerder in de gemeenteraad gepleit om zondagopenstelling voor winkels mogelijk te maken. Mijn fractie ziet met lede ogen aan hoe inwoners op zondag gaan winkelen in Den Haag in plaats van bijvoorbeeld Leidsenhage. Dat kost onze middenstand omzet en levert ook geen extra werkgelegenheid op."

"Eigenlijk is het hele idee van de zondagsluiting achterhaald. De maatschappij is veranderd. Als we supermarkten op zondag open laten zijn, kan dat net zo goed voor andere winkels. Wij lopen als het gaat om de zondagopenstelling echt hopeloos achter," geeft Rozenberg aan.

GBLV dient bij de eerstvolgende raadsvergadering een motie in om de zondagopenstelling voor winkels nog dit jaar mogelijk te maken. Volgens GBLV heeft een woordvoerder van MKB Leidschendam-Voorburg reeds laten weten dat het MKB een voorstander is van zondagopenstelling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant