Versierde fietsen met Koninginnedag (archieffoto).
Versierde fietsen met Koninginnedag (archieffoto).

USA-parade door Herenstraat

Actueel 63 keer gelezen

Voorburg - Welk kind heeft de mooist versierde fiets? Dat zullen we op 6 juli weten, na een parade door de Herenstraat. Compleet met marchingband en oude Amerikaanse auto's.

De stedenband tussen Temecula en Leidschendam-Voorburg bestaat 20 jaar. Dit wordt gevierd met een USA DAY in de Herenstraat, met tal van Amerikaanse activiteiten. De dag start met een speciale optocht, naar het voorbeeld van de traditionele ‘Fourth of July parades’ in de VS.

Het hart van de optocht gaat bestaan uit kinderen die hun fietsen mooi hebben versierd. Iedere leerling van een basisschool in Leidschendam-Voorburg mag aan de optocht meedoen. Een deskundige jury beoordeelt de creaties in diverse leeftijdscategorieën.

De parade vertrekt zaterdag 6 juli om 11.45 uur aan het begin van de Herenstraat zijde Westeinde (nabij The Village). Deelnemers moeten om 11.30 uur al aanwezig zijn. De optocht voert naar een podium bij de Oude Kerk, waar de winnaars bekend worden gemaakt. Tegen 12.30 uur is de optocht afgelopen.

Daarna is in de Herenstraat nog van alles te zien en te beleven. In verband met de organisatie wordt ouders verzocht hun kinderen vooraf op te geven met een e-mail naar m.van.weerd@kpnplanet.nl, onder vermelding van naam en leeftijd. Informatie staat ook op www.temecula.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant