Politiebikers richten zich speciaal op het opsporen van gestolen fietsen.
Politiebikers richten zich speciaal op het opsporen van gestolen fietsen.

Campagne tegen fietsdiefstal

Actueel 71 keer gelezen

Voorburg - De politie en de gemeente Leidschendam-Voorburg besteden van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september extra aandacht aan fietsdiefstal en preventie. Vanaf het voorjaar tot in het najaar worden er namelijk relatief veel fietsen gestolen in Nederland. Diefstal van fietsen blijft zorgelijk. In veel gemeenten neemt het aantal aangiften toe. Ook in Leidschendam-Voorburg.

Op dinsdag 3 september van 13.00 uur tot 15.00 uur is een promotieteam van het Centrum voor Fietsdiefstal aanwezig op het Koningin Julianaplein in Voorburg. Het promoteam geeft preventietips en deelt registratiekaarten uit.

Fietsen graveren
Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert daar gratis een uniek framenummer in de fietsen waarvan de de eigenaar kan aantonen dat hij de rechtmatige eigenaar van de fiets is. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Gedurende de campagneweek ondersteunt de politie de actie ook met berichten via Burgernet, Facebook en Twitter. En politieagenten letten in deze week tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Een fiets zonder vast slot geeft aanleiding om deze te controleren. Politiebikers richten zich deze week speciaal op het opsporen van gestolen fietsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant