Afbeelding

Hennepkwekerij Oosteinde

Actueel 81 keer gelezen

Voorburg - Zoals Het Krantje Online gisteren al meldde, is dinsdagavond 22 oktober een hennepkwekerij opgerold aan het Oosteinde. Naar nu bekend is geworden, hield de politie daarbij drie verdachten aan. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de aangetroffen hennepkwekerij.

Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor door een melding. Binnen zagen zij direct attributen voor het kweken van hennep en al snel bleek dat er ook een hennepkwekerij gevestigd was. Omdat er sprake was van een gevaarlijke situatie in verband met diefstal van stroom, moesten de agenten zich terugtrekken.

Er zijn een paar honderd planten aangetroffen. De drie aanwezige verdachten, een 22-jarige man en twee vrouwen van 20 en 54 jaar, uit Leidschendam en Benthuizen zijn aangehouden. Waarschijnlijk is er ook nog een verdachte ontkomen. De aangehouden personen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog.

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Zij veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Vermoedt u een kwekerij bel dan de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant