Wethouder Saskia Bruines brengt haar voorletter aan op het zojuist onthulde boekenkunstwerk (foto: Alex van Vliet).
Wethouder Saskia Bruines brengt haar voorletter aan op het zojuist onthulde boekenkunstwerk (foto: Alex van Vliet).

Bieb en scholen nu officieel open

Actueel 62 keer gelezen

Leidschendam - Aan het Fluitpolderplein vond dinsdag 29 oktober de officiële opening plaats van het complex waarin de Bibliotheek aan de Vliet en de scholen ROC ID-College en STIP Dalton zijn gevestigd. Zowel de bibliotheek als de scholen waren al enige tijd in gebruik, maar vierden nu gezamenlijk hun opening.

Er was een optreden van zangeres  Iris de Schepper (Hollands’ Next Poptalent), waarna een kunstwerk van boeken werd onthuld. Hierop mochten wethouder Saskia Bruines, ROC-bestuurder Otto Jelsma , Spinoza Scholengroepbestuurder Peter Lamers en bibliotheekdirecteur Harm Smit allen de eerste letter van hun voornaam aanbrengen.

Daarna kwam er een aantal ‘boekenwurmen’ via de trap naar beneden kwamen om daar in een groot boek te kruipen. Dit boek opende met luid gejoel van de boekenwurmen en een confettiregen. Voorop het boek konden de aanwezigen hun naam, of wens voor de gebruikers van het complex, noteren.

Toen alle handelingen waren verricht stonden leerlingen van de scholen klaar om de aanwezigen rond te leiden door het gebouw en deden andere leerlingen in de klas ook hun verhaal.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant