Gregor Rensen, wethouder sport gemeente Leidschendam-Voorburg en Tom Koomen, organisatie Serious Request-actie BCV.
Gregor Rensen, wethouder sport gemeente Leidschendam-Voorburg en Tom Koomen, organisatie Serious Request-actie BCV.

Geslaagde Serious Request-actie BCV

ma 23 dec 2013, 20:00 Actueel

Voorburg - Afgelopen zaterdag heeft Badmintonclub Voorburg (BCV) in Sporthal Forum Kwadraat een succesvolle inzamelingsactie voor Serious Request gehouden. Er is 2.723,12 euro opgehaald voor de landelijke goededoelenactie van 3FM en het Rode Kruis, die zich dit jaar richt op kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan (de gevolgen van) diarree.

De actie werd gecombineerd met een unieke uitdaging: de badmintonclub probeerde het wereldrecord 'meeste deelnemers aan één badmintonrally' te verbreken. Hiervoor kreeg BCV onder andere steun van wethouder van sport Gregor Rensen en Nederlands kampioen badminton Eric Pang.

Het record van 113 rallydeelnemers werd met de voldoende aanwezige enthousiastelingen helaas net niet verbroken; de succesvolste poging strandde na 110 slagen. De vereniging kijkt terug op een geslaagde slotactie van haar lustrumjaar, want het doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen is zeker gehaald.

Het afgelopen jaar werden diverse activiteiten georganiseerd voor leden en oud-leden om het 45-jarige bestaan van Badmintonclub Voorburg te vieren. Meer foto’s op www.badmintonvoorburg.nl.


Uit de krant