Massale wedstrijdstart op het water in Vlietland (archieffoto Vlietzeilers).
Massale wedstrijdstart op het water in Vlietland (archieffoto Vlietzeilers).

Jeugdzeilwedstrijden op Vlietland

Actueel 131 keer gelezen

Leidschendam - Zeilvereniging de Vlietzeilers organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 juli op het water in recreatiegebied Vlietland de 15e Combi Vlietland.

Een Combi is een zeilwedstrijd voor de jeugd tot en met 18 jaar. In de regio Amsterdam, waartoe Vlietland als meest zuidelijke plas behoort, worden in deze periode 7 evenementen verzeild onder de naam Combi Amsterdam. In mei te Nieuwkoop en Loosdrecht en vervolgens in juni te Haarlem, op de Westeinder en Braassemermeer en tot slot het finaleweekend: de Combi Vlietland met als passende bijnaam de strandcombi.

Op het geheel gerenoveerde strand van Vlietland, ter hoogte van de surfloods, zullen zaterdagochtend om 10.00 uur zo’n 150 boten verzameld zijn van het type Optimist, Laser en Splash. De wedstrijden gaan stipt om 11.00 uur van start en zijn vanaf het strand en restaurant Paviljoen Vlietland (Rietpolderweg Leidschendam) goed te volgen.

Op zondag staat de eerste start om 10.00 uur geprogrammeerd. De Combi Vlietland komt tot stand met de steun van tal van instanties en bedrijven waaronder WSC Vlietland, RC Vlietland BV en met toestemming en vergunningen van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Daarnaast wordt het evenement ondersteund door een vijftigtal vrijwilligers van de Vlietzeilers en haar zusterverenigingen. Het publiek is welkom om naar de wedstrijden te komen kijken en zich te oriënteren op de mogelijkheden die recreatiegebied Vlietland op het gebied van watersport te bieden heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant