Laura en Liselot zijn de trekkers van de Beursvloer aan de Vliet.
Laura en Liselot zijn de trekkers van de Beursvloer aan de Vliet.

Tweede editie Beursvloer aan de Vliet

Actueel 245 keer gelezen

Leidschendam - De tweede Beursvloer aan de Vliet staat in de steigers. Laura Visser, coördinator van de Beursvloer, en Liselot Huisman coördinator van het Vrijwilligerspunt zijn de trekkers van dit evenement waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar in een informele en dynamische sfeer ontmoeten. "Ons doel is zoveel mogelijk kwalitatief goede matches te realiseren", vertelt Laura gedreven.

De Beursvloer is er voor bedrijven die een maatschappelijke bijdrage willen leveren aan de lokale samenleving in Leidschendam-Voorburg. En voor instellingen, verenigingen, scholen en stichtingen die op zoek zijn naar ondersteuning in de vorm van mensen, middelen, materialen, kennis, toegang tot netwerken en nieuwe communicatiemogelijkheden. "Geld is op de Beursvloer taboe. Alle 'matches' gebeuren met gesloten beurzen", aldus Laura.

Laura heeft veel ervaring met het organiseren van Beursvloeren. Zij deed dit eerder succesvol in Delft en Rijswijk. Liselot is betrokken geweest bij de eerste Beursvloer in Leidschendam-Voorburg in 2012. Het Vrijwilligerspunt ondersteunt maatschappelijke organisaties. Liselot: "Zeker nu veel subsidies zijn stopgezet moeten maatschappelijke organisaties op een andere manier gaan denken. Het dwingt de mensen om creatief te zijn. Door het organiseren van de Beursvloer kunnen we hen hierin faciliteren."

Het draait om vraag en aanbod, maar met gesloten beurzen. Maatschappelijke organisaties hebben behoefte aan kennis, klussen, materialen en/of helpende handen terwijl maatschappelijk betrokken bedrijven of serviceclubs dit vaak in huis hebben. Beide partijen komen samen op de Beursvloer. Zodra de gong heeft geklonken, spreekt iedereen elkaar aan en brengen de matchmakers verschillende partijen bij elkaar, matches worden gemaakt en door de notaris bekrachtigd. "Het kan gaan om heel concrete vragen zoals, 'wij willen meer leren over Facebook'", weet Laura uit ervaring. "Dan kan een communicatiebureau natuurlijk aanbieden maar dit kan ook aangeboden worden vanuit een groot bedrijf die een medewerker beschikbaar stelt om de vereniging hierbij te begeleiden. Zij stellen hun kennis ter beschikking." De maatschappelijke organisatie moet ook altijd een tegenprestatie bieden, bijvoorbeeld een leuk uitje voor de kinderen van de werknemers van het bedrijf.

Alle hulpvragen en aanbiedingen worden van te voren ingediend bij het Vrijwilligerspunt. Om ervoor te zorgen dat de maatschappelijke organisatie met goed resultaat de Beursvloer verlaat kunnen zij gratis deelnemen aan de workshop 'Haal het maximale uit de Beursvloer'. Zij leren tijdens deze workshop hoe zij hun organisatie kort en krachtig op de Beursvloer kunnen presenteren en welke concrete hulpvragen ze kunnen stellen. Eén week voorafgaand aan de Beursvloer ontvangen de maatschappelijke organisaties en deelnemende bedrijven een overzicht van alle deelnemers, inclusief hun vraag en aanbod. Met behulp van deze lijst, kunnen zij zich voorbereiden: met wie willen zij op de vloer in contact komen en matchen. "Op de Beursvloer hangt een enorm goede sfeer omdat iedereen voor elkaar openstaat en iets voor elkaar wil betekenen", aldus Laura.

De Beursvloer aan de Vliet vindt plaats op donderdag 23 april van 16.30 -20.00 uur bij GGZ Rivierduinen - GGZ Haagstreek. Dankzij de financiële steun van het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt, Fonds 1818, Rabobank, het Van Ravesteynfonds en Het Koepelfonds kan de Beursvloer 2015 plaatsvinden.

Op beursvloeraandevliet.nl staan meerdere matches beschreven. Bijvoorbeeld een bedrijf dat gebruikte computers levert aan een buurthuis waarbij het bedrijf als tegenprestatie een feest in het buurthuis mag geven. Of een ICT-bedrijf helpt een sportvereniging bij het opzetten van een databasesysteem. In ruil daarvoor organiseert de sportvereniging een clinic tijdens het teamuitje van het ICT-bedrijf. In 2012 zijn er 96 matches tot stand gekomen. Als u aan de Beursvloer wil deelnemen, moet u zich van te voren aanmelden via www.beursvloeraandevliet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant