Arianne Vriens en Simone Bakker bieden een stimulerende, en prettige werkplek aan waarin jongeren zich thuis voelen en zich goed kunnen concentreren (foto: Inge Koot).
Arianne Vriens en Simone Bakker bieden een stimulerende, en prettige werkplek aan waarin jongeren zich thuis voelen en zich goed kunnen concentreren (foto: Inge Koot).

Huiswerk maken onder professionele begeleiding bij Studiehonk

Actueel 874 keer gelezen

Voorburg - Iedere ouder wil graag dat zijn kind het goed doet op school. Hoe kan je kind makkelijker, sneller en met meer plezier leren? Bij Studiehonk aan de Heeswijkstraat 27 kunnen leerlingen in een vertrouwde en onafhankelijke omgeving onder professionele begeleiding hun huiswerk maken. Arianne Vriens en Simone Bakker bieden een stimulerende, en prettige werkplek aan waarin jongeren zich thuis voelen en zich goed kunnen concentreren.

Arianne en Simone hebben allebei jarenlange ervaring in het basis- en middelbaar onderwijs. Arianne werkt als remedial teacher op Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust. 3 jaar geleden rondde zij de opleiding tot kindercoach af. Daarnaast heeft zij ervaring in het begeleiden van kinderen met dyslexie. Simone is docente Franse taal op het St-Maartenscollege.

Simone ziet leerlingen op school regelmatig vastlopen met hun huiswerk. "Het is voor ouders van een puberende zoon of dochter of door tijdsgebrek vaak niet gemakkelijk om hierbij te helpen." Aandacht, het aanleren van plannen en het bieden van structuur kan leerlingen verder helpen. "Zo leggen ze een basis voor een succesvolle en vooral plezierige schooltijd."

Met de oprichting van Studiehonk wil zij samen met Arianne zoveel mogelijk middelbare scholieren en ook leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool uit Voorburg, Rijswijk en Leidschendam naar een mooi schooldiploma begeleiden.

"Onze basisschoolleerling maakt in een middag zijn maakwerk voor de week. Er wordt een planning gemaakt voor het leerwerk. De leerling went hierdoor alvast met het oog op de middelbare school aan het maken van grotere hoeveelheden huiswerk."

Vorig jaar ontstond het idee voor een huiswerkbegeleidingsinstituut bij Arianne en Simone. Na in september tegen de perfecte locatie te zijn aangelopen in Voorburg-West zijn ze medio januari 2015 van start gegaan. "Over sommige ideeën moet je niet te lang nadenken", vertelt Simone enthousiast. "En we kunnen leerlingen nu nog helpen dit schooljaar succesvol af te ronden."

Bij binnenkomst in het sfeervolle pand staat er voor de leerlingen een kop thee of limonade klaar in de 'Kletskamer'. "Net als thuis even de dag doornemen," aldus Arianne. In de ruimte daarachter wordt gewerkt, het is daar ruim en licht. Simone: "Wij horen van onze leerlingen dat ze zich hier prettig voelen. Eigenlijk willen alle leerlingen goede cijfers halen maar er zijn zoveel dingen interessanter dan leren."

 Iedereen moet dan ook na binnenkomst zijn mobiel in de locker leggen. Die afleiding is er dan in ieder geval niet. "We maken ze ervan bewust dat ze het voor zichzelf doen en niet voor de ouders of leerkracht."

Als een leerling voor het eerst bij Studiehonk komt, neemt Arianne de Meervoudige Intelligentie LeerStijlen-test af. Volgens deze methode zijn er meerdere intelligenties, mensen kunnen op meerdere manieren 'slim' zijn. Uit de test komt naar voren hoe een leerling het meest effectief leert. Na de test worden de resultaten besproken en wordt een leerplan op maat gemaakt. Arianne: "De gedachte achter de theorie is: als je weet hoe je het beste leert, leer je makkelijker, sneller en met meer plezier."

Studiehonk is van maandag tot en met vrijdag geopend van 14:30 tot 17:30 uur. Inschrijven voor een proefmiddag kan via de website www.studiehonk.nl of telefonisch: 070 752 09 25. Op de website is ook meer informatie te vinden over de tarieven. Er is nog ruimte voor nieuwe leerlingen. Voor de laatste drie maanden van dit schooljaar biedt Studiehonk een speciaal tarief. Tevens zijn er ter kennismaking in april vrije inloopmiddagen. Op donderdag 9 en vrijdag 10 en 17 april kunnen leerlingen vanaf 14:30 met hun schoolboeken binnenlopen en een middag op Studiehonk aan de slag.

Eindspurt aanbieding vanaf €52,50 per week voor 2 dagen per week tot einde schooljaar inclusief studieweekend tijdens de laatste proefwerkweek. Voor meer informatie zie www.studiehonk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant