Overal werden volop spelletjes georganiseerd (foto: Ap de Heus).
Overal werden volop spelletjes georganiseerd (foto: Ap de Heus).

Dag in teken van Koningsspelen

Actueel 177 keer gelezen

In Nederland en in het buitenland deden vrijdag 24 april bij elkaar 1.243.763 kinderen mee aan de Koningsspelen. Het gaat in totaal om 6019 scholen. Uiteraard deden ook de basisscholen in Leidschendam-Voorburg mee.

De Koningsspelen werden in 2013 voor het eerst georganiseerd in het kader van de Inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Scholen zijn vrij om zelf invulling aan de Koningsspelen te geven. Alle deelnemende scholen hebben in de aanloop naar de Koningsspelen een feestpakket ontvangen met diverse sportartikelen. Ook konden alle scholen gratis ontbijtpakketten afhalen voor het Koningsontbijt.

Driemaster
Bij De Driemaster aan de Spinozalaan in Voorburg werd eerst het speelplein geopend dat de school heeft gekregen van de Johan Cruyff Foundation. Wethouder Saskia Bruines onthulde een bord met spelregels, maar de kinderen van de Driemaster openden het plein zelf door een dans en liedje. Ook mocht de wethouder samen met enkele kinderen een cadeau uitpakken. Hierin zat alle ballen voor het speelveld, stoepkrijt, fluitje en andere attributen die goed van pas komen bij de spelletjes.

Op het schoolplein zijn spelletjes via een coating aangebracht. Het schoolplein heeft nu een spel met cijfers, een hardloopbaan en een speelveld. Op het speelveld kun je staanders zetten waaraan een net, of een korf net komt. Zo kan ook volleybal, tennis, badminton en basketbal worden gespeeld. Na de opening van het plein gingen de kinderen lekker spelletjes doen. Het schoolplein is nog niet af, de tweede fase gaat nu komen. De school heeft van Fonds 1818 een subsidie gekregen en donaties van bedrijven waarmee verder gewerkt wordt aan een groen schoolplein.

Estafetteloop
Maar uiteraard ook op de andere scholen waren er Koningsspelen. Zoals op de Basisschool Essesteijn uit Voorburg. Het meeste werd hier in het klaslokaal gehouden en een paar spelletjes op de kleine speelplaats van de school en in de sportzaal. De leerlingen van ATB De Springplank in Leidschendam gingen naar buiten en hebben daar verschillende activiteiten gedaan, van sprinten tot een skippyballenrace.

Alle kinderen deden fanatiek mee om de eerste prijs binnen te slepen. De groepen 1 t/m 4 hadden allerlei leuke activiteiten binnen de school. 's Middags was er ook nog een estafetteloop tussen groep 8 en de leerkrachten. Tot slot was er een grote prijsuitreiking en werd het feest in stijl afgesloten.

Sponsorloop
In basisschool De Parachute werden de Koningsspelen geopend met een gezamenlijke dans op het schoolplein en was er aansluitend het Koningsontbijt. Hierna hebben alle leerlingen van de Parachute enthousiast meegedaan aan een sponsorloop. Omdat de school het heel belangrijk vindt dat alle kinderen veel bewegen gaat de opbrengst naar speeltoestellen en materiaal voor op het schoolplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant