De 0ud-wethouders Houtzager en Mijdam (archieffoto's).
De 0ud-wethouders Houtzager en Mijdam (archieffoto's).

Houtzager en Mijdam verantwoordelijk geacht voor miljoenenverlies

Actueel 265 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Harde woorden vlogen dinsdag 30 juni door de raadzaal tijdens het raadsdebat over het miljoenenverlies op het dure woningbouwproject Duivenvoordecorriodor. De oud VVD wethouders Mijdam en Houtzager worden verantwoordelijk gesteld voor dit debacle. Schoorvoetend geeft ook VVD raadslid Astrid van Eekelen toe dat de beide wethouders ernstige fouten hebben gemaakt.

Alle partijen en het college onderschrijven de conclusies uit het eindrapport van de raadsenquete over de grondexploitaties van de Duivenvoordecorridor. Samenwerking tussen de wethouders ontbreekt, er wordt niet geluisterd naar adviezen van ambtenaren en het niet juist informeren van de gemeenteraad zijn oorzaken van het miljoenenverlies. Maar de opeenvolgende colleges en gemeenteraden zijn ook zaken te verwijten blijkt uit het rapport.

De archiefvorming bij de gemeente schiet ernstig tekort en de leden van de gemeenteraad moeten kritischer zijn als het gaat om het beoordelen van ruimtelijke projecten.  Met het beschikbaar stellen van een onderzoeksbudget om raadsleden te helpen hun kennis over ingewikkelde financiële zaken te verbeteren hoopt de gemeenteraad in de toekomst dit soort excessen te voorkomen. Ook wil de gemeenteraad dat dergelijke besluitvorming getoetst wordt door een externe concerncontroller en accountant. 

Uit de krant

Uit de krant