Bas Steffens & Johan de Vries (midden) tijdens SV Nootdorp-Forum Sport op 7 november (archieffoto: Alexander Wagener).
Bas Steffens & Johan de Vries (midden) tijdens SV Nootdorp-Forum Sport op 7 november (archieffoto: Alexander Wagener).

Bas Steffens nieuwe trainer Forum Sport

Actueel 51 keer gelezen

Voorburg - Vanaf zijn geboortejaar 1970 tot het einde van haar bestaan voetbalde DEVJO, waar hij met voetballen begon, op Sportpark Damsigt II aan het Oosteinde in Voorburg. Na zijn profavontuur bij FC Den Haag (1988-1992) voetbalde Bas Steffens (45) ook eerst een jaar bij SV Voorburg. In 1998 fuseerden beide Voorburgse voetbalclubs tot Forum Sport, waarvan Steffens vanaf het seizoen 2016-2017 hoofdtrainer wordt.

De cirkel is rond. "Nou, dat vind ik een te groot woord, maar er lopen nog mensen rond, die ik tot mijn 15e bij DEVJO meemaakte. Mijn keuze roept dat gevoel van vroeger op ja", zegt de destijds veel scorende spits Steffens, die pas als tweedejaars B-speler de overstap naar ADO B1/FC Den Haag A1 maakte, waar hij onder B-jeugdtrainer Rob Baan (destijds hoofdtrainer FC Den Haag) laatste man en aanvoerder was en waar hij later vanaf de betaalde (A-)jeugd furore op het middenveld maakte. "En onder Co Adriaanse thuis tegen RKC (1-1) in de eredivisie op debuteerde." Via RVC, Kranenburg en Tonegido kwam hij bij RKAVV terecht. "Door een spierblessure speelde ik er maar 1 wedstrijd in het eerste, maar ik kwam er om de A1 te trainen en te coachen."

Met RKAVV A1, het 2e en 1e elftal behaalde hij kampioenschappen en promoties. "Van de hoofdtrainers Jos van der Helm en Peter Klomp heb ik er zeker veel geleerd. Nadat ik eind oktober bekend maakte te zullen gaan stoppen bij RKAVV ben ik door enkele clubs benaderd. Nee toen ik op 7 november toeschouwer bij Nootdorp-Forum Sport was, wat ik vaker en bij verschillende clubs ben, speelde er nog niets."

Forum Sport-bestuurslid technische zaken Johan de Vries, die als profkeeper in 1989-1990 van datzelfde FC Den Haag deel uitmaakte, beaamt dat. "Toen wist ik formeel nog niet dat Andre Lourens bij ons zou stoppen, maar wel dat Bas Forum Sport een zeer interessante club vind. Ik ben blij dat hij voor ons gekozen heeft. Bas heeft absoluut de capaciteiten om als trainer verder te bouwen met het materiaal dat André heeft neergezet."

Steffens verkoos de eersteklasser boven topklasser HBS. "Ik heb met beide clubs fijne gesprekken gevoerd. Bij Forum Sport gaven mijn gesprekspartners iedere keer aan alleen met mij verder te willen, waarop ik mij uit de sollicitatieprocedure bij HBS heb teruggetrokken. Het totaalpakket klopt. Forum Sport is een club met grote sportieve mogelijkheden en een goede jeugdopleiding." Van hem mag de club minder bescheiden zijn. "Een club met bijna 1300 leden moet zich meer op de ranglijst bewegen. Aan ambitie, uitstraling en bravoure is meer te winnen. Ik ga zeker nog kijken voordat ik begin, maar met RKAVV doen we nog op alle fronten mee. Daar blijf ik nog een half jaar aan bouwen en van genieten."

Uit de krant