(Foto: AP de Heus)
(Foto: AP de Heus)

BP stopt met automaat bij onbemande pomp

Actueel 291 keer gelezen

Voorburg - BP gaat stoppen met de kiosk voorzien van een automaat bij het onbemande BP tankstation aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. Dit in verband met de tegenvallende verkoopcijfers tijdens de pilotfase.

"We hebben de evaluatie van deze pilot met de verkoop van shopartikelen via een vendingmachine afgerond en besloten om hieraan geen vervolg te geven. Het concept sloeg niet aan bij de consument. De vendingmachine zal dan ook binnenkort worden weggehaald", zegt Jacoline Poldervaart, woordvoerster BP. De test heeft amper een jaar geduurd. In de kiosk, die veel weg heeft van een bushokje, verkocht de tankstation maatschappij frisdranken, snacks, snoep, condooms én tabakswaren.

Automaat
BP zei een jaar geleden hiermee op een efficiënte manier tegemoet te willen komen aan klanten die weliswaar onbemand willen tanken, maar toch ook graag de meest favoriete producten uit het assortiment van de bemande BP stations willen kopen. Met de verkoop van tabakswaren via een automaat, had BP een primeur. De wettelijk verplichte leeftijdscontrole bij de verkoop van tabak werd op afstand uitgevoerd door Ageviewers via een beeldverbinding. Bij twijfel werd de klant gevraagd om zijn/haar identiteitsbewijs voor een camera te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant