Logo hetkrantje-online.nl
Leerlingen van de Maria Bernadetteschool potten zelf hun kruidenplantjes op (foto: PR.).
Leerlingen van de Maria Bernadetteschool potten zelf hun kruidenplantjes op (foto: PR.).

Weer beïnvloedde Nationale Tuinweek

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De door Groei & Bloei georganiseerde 3e Nationale Tuinweek van 11 t/m 19 juni, had te kampen met wisselend weer.

Maar ondanks het mindere weer kwamen veel mensen zaterdag 11 juni af op de actie 'Tegel eruit Plant erin'. Ruim 100 van de door Life&Garden beschikbaar gestelde tuinplanten vonden zo hun weg naar een plekje in de tuinen waar eerst nog een tegel lag.

Op woensdag 15 juni kreeg de actie een vervolg toen een groep kinderen van de Maria Bernadetteschool een partij planten kwam ophalen. Zij gaan hiermee een hoekje van de speelplaats omtoveren tot een fleurige educatieve schooltuin. De overhandiging van de planten vond plaats in de Stadstuin Rusthout. Jan Blokland voorzitter van Groei & Bloei legde aan de kinderen uit waarom het zo belangrijk is voor het milieu dat er niet zoveel bestrating komt.

Op woensdagmiddag had de plantjesdag in de Stadstuin Rusthout wel aardig weer en veel mensen gingen met een aantal zelf opgepotte kruidenplantjes naar huis. Ook de kinderen van de Maria Bernadetteschool zetten allemaal een kruidenplantje in een potje om die thuis op te kweken.

Je kunt verder nog tot 1 september meedoen aan de tuinmetamorfosewedstrijd. Tover een geplaveid deel om tot een ware groene oase en maak een foto van vóór en ná de metamorfose en stuur de foto's vóór 1 september naar info@leidschendam.groei.nl. Life&Garden heeft mooie prijzen beschikbaar gesteld. Meer informatie op www.leidschendam.groei.nl.

Meer berichten