Wouter van der Berg:
Wouter van der Berg: "Wij gaan samen met de gemeente Den Haag verder met onze acties tegen fietsendiefstal" (foto/tekst Dick Muijs).

Acties tegen fietsendiefstal in Leidschenveen-Ypenburg

Actueel 628 keer gelezen

Den Haag - In stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg zijn drie plekken waar regelmatig fietsen worden gestolen; bij de treinstations Ypenburg en Leidschenveen en bij de tramhalte Plesmanlaan op Ypenburg. "Zo'n 70 % procent van de fietsendiefstallen in het stadsdeel wordt daar gepleegd", aldus politiemedewerker Wouter van den Berg.

"Niet alleen in de afgelopen maanden, maar ook in de komende maanden gaan we samen met de gemeente Den Haag, verder met onze acties tegen fietsendiefstallen", zegt Wouter. "Sinds enkele maanden zetten we regelmatig lokfietsen in. Sinds de inzet van de lokfiets, hebben wij in de afgelopen maanden al meerdere aanhoudingen verricht. Daarnaast worden verschillende acties uitgevoerd ter controle van fietsen waarbij er aanwijzingen zijn dat deze van diefstal afkomstig zijn".

Fiets graveren
"Duidelijk is dat we gezamenlijk maatregelen nemen om fietsendiefstal, niet alleen op de hotspotplekken, terug te dringen. Maar ook de eigenaar kan veel doen om diefstal te voorkomen", vervolgt Wouter. Op maandag 5 september is er de mogelijkheid om de fiets te laten graveren door een speciaal team. Dit kan bij station Ypenburg van 9:30 uur tot 11:30 uur en bij station Leidschenveen van 13:00 uur tot 15:00 uur.

Als uw fiets is gestolen, kijk dan op internet of iemand uw fiets te koop aanbiedt, bijvoorbeeld op marktplaats. Staat uw fiets op internet, bel dan de politie via 0900-8844. Betrapt u een dief of ziet u in uw buurt iets verdachts ? Bel altijd 112.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant