Er zijn veel klachten over het onderhoud aan de sporthallen Essesteijn (foto) en Forum Kwadraat (foto: Google Streetview).
Er zijn veel klachten over het onderhoud aan de sporthallen Essesteijn (foto) en Forum Kwadraat (foto: Google Streetview).

Klachten over beheer sporthallen

Actueel 490 keer gelezen

Voorburg - Lekkages aan het dak, koude douches, slecht functionerende luchtverversinstallaties. reparaties die niet worden uitgevoerd, etc. Dat zijn maar een paar problemen waar de volleyballers en basketballers die gebruik maken van sporthal Forum Kwadraat en Essesteijn nog steeds mee te maken hebben.

Door Inge Koot

"Ik ben gaan kijken in de sporthallen en het is te triest voor woorden", meldt Jeroen Brokke, VVD-raadslid, dinsdag 13 december zijn mederaadsleden. "Voor de VVD is het onacceptabel dat de binnensportverenigingen te maken hebben met beheer van sporthallen dat ver onder de maat is. We zijn een gemeente waarin sport en bewegen centraal staat. De sportverenigingen vervullen een spilfunctie bij het uitvoeren van de sport- en beweegvisie".

Onder andere basketbalvereniging Cobranova en volleybalvereniging VV Haaglanden maken gebruik van deze sporthallen die in beheer zijn van Sportfondsen Nederland. VV Haaglanden is zo ontevreden dat zij het vertrouwen in de beheerder van de sporthallen heeft opgezegd. Wat raadslid Brokke het meest steekt is dat de beheerder tegen de verenigingen heeft gezegd dat indien zij niet tevreden zijn over het beheer, ze maar een andere sporthal moeten gaan zoeken. "Onacceptabel", vindt ook verantwoordelijk wethouder Nadine Stemerdink.

Sportwethouder Stemerdink erkent tijdens de vergadering al op de hoogte te zijn van de klachten over het beheer van de sporthallen. Stemerdink: "Vorig jaar kwamen bij ons al de eerste signalen binnen." De wethouder constateert dat haar inzet blijkbaar onvoldoende is gezien de huidige klachten van de verenigingen. De VVD geeft aan zorgen te hebben over het beheer. Jeroen Brokke: "De vrijwilligers bij de sportverenigingen zetten zich enorm in voor de vereniging en om zoveel mogelijk van onze inwoners te laten sporten en bewegen. Daar passen oeverloze discussies met de beheerder over bijvoorbeeld koude douches en vies sanitair niet in. Dat moet gewoon goed geregeld zijn. Het is hoog tijd dat de klachten van de sportverenigingen over het beheer door Sportfondsen serieus gaan worden genomen."

De wethouder doet de toezegging in gesprek te gaan met Sportfondsen. "Ik ga Sportfondsen aanspreken over de schoonmaak. Dat moet in de toekomst echt beter gaan. Daarnaast gaan we kijken of de kleedkamers wellicht gerenoveerd moeten worden," aldus Stemerdink. Stemerdink wil ook een klanttevredenheidsonderzoek gaan doen. "Ik vind het jammer dat het zo heeft moeten lopen." De wethouder doet de toezegging tijdens commissie Maatschappelijke Activiteiten in januari met informatie te komen over een snelle oplossing van de klachten van de sportverenigingen en hoe het beheer door Sportfondsen kan worden verbeterd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant