Afbeelding

Plek voor 120 statushouders nabij Binckhorstlaan

Actueel 864 keer gelezen

Den Haag - Vlakbij Voorburg, aan de Jupiterkade in Den Haag, bevindt zich een locatie waar de gemeente Den Haag op zeer korte termijn statushouders gaat huisvesten. Er komen op deze plek 120 vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning te wonen.

Het gaat om het voormalig braakliggend terrein op de hoek van de Binckhorstlaan en de Jupiterkade. Het terrein is eigendom van vastgoedbedrijf AM Vastgoed. AM Vastgoed stelt de locatie tijdelijk, voor vijf jaar, beschikbaar voor de huisvesting van 120 statushouders.

Soort woningen en bewoners
Het terrein wordt ingericht met dertig tijdelijke woningen. Er komen op deze locatie alleen onzelfstandige woningen; dat betekent dat per woning vier personen een keuken en een badkamer delen. Op deze locatie komen alleengaande mannen te wonen uit Syrië, Eritrea en andere landen. Sommigen van hen hebben gezinshereniging aangevraagd en zullen dus op termijn ergens anders bij hun familie of partner intrekken. Op de locatie komt een huismeester, die toezicht houdt en het klein technisch onderhoud uitvoert. Bovendien is hij contactpersoon voor zowel de bewoners als omwonenden voor praktische zaken. De eerste nieuwe bewoners nemen dit jaar nog plaats in hun nieuwe woning.

Uit de krant