Er stond een lange rij voor de kano's van Scouting Orion van kinderen die wel een stukje wilden peddelen (foto: Michel Groen).
Er stond een lange rij voor de kano's van Scouting Orion van kinderen die wel een stukje wilden peddelen (foto: Michel Groen).

Van alles te doen op geslaagde Nationale Burendag

Actueel 324 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op vele plekken in Leidschendam-Voorburg werd afgelopen zaterdag aandacht besteed aan Nationale Burendag.

Na de stroom van negatieve publiciteit over het Sijtwendepark besloten Scouting Orion, Wijkvereniging Damsigt en het Oranjecomité in samenwerking met de gemeente de handen ineen te slaan en werk te maken van de Burendag. Met activiteiten voor iedereen en een stralende zon werd het een geweldige dag in het park. Bij Jeu de Boulesvereniging Grand Cru'82 kon je spelletjes petanque spelen op de baan in het park. Hockeyschool Panasj Den Haag kwam handen tekort voor de jeugdige deelnemertjes en hondenschool de Vreemde Kwibus had een parcours uitgezet waar vele hondenbezitters op af kwamen. Er stond een lange rij voor de kano's van Scouting Orion, kids waanden zich een dj achter de draaitafel en konden op de foto met attributen en deze foto's direct meenemen. De allerkleinsten konden zich uitleven op het springkussen en natuurlijk waren er verkoelende versnaperingen, popcorn en heerlijke hamburgers. Al met al een zeer geslaagde dag waar het samen genieten het allerbelangrijkste was.

Ook in de Agrippinastraat was er van alles te beleven. De Burendag begon daar met een vossenjacht voor alle kinderen door de wijk. De kinderen moesten een bakker, schilder, politieagent, boef, haas, winkelier, straatmuzikanten enz.) zoeken en opdrachten uitvoeren.

In de Wijk Bovenveen stonden bij de Koningkerk in Voorburg vele kraampjes met heerlijke hapjes. Daarnaast zorgde een gitarist voor gezellige muziek en konden kinderen zich vermaken op een springkussen. Er was tevens een Indonesisch zangkoor en de Jan Plezier was weer aanwezig om een rondrit mee te maken. Op de Laan van Nieuw Oosteinde hadden bewoners een gezellig samenzijn georganiseerd met koffie en taart. In de Van Schagenstraat in Voorburg, in het Huygenskwartier, was eveneens het een en ander georganiseerd. De bewoners konden zelf hun drankje en eten meenemen waar veel gehoor aan gegeven werd. Kaas, noten en wijnspeciaalzaak Proefhuys trakteerde in de Van Schagenstraat alle bewoners op een gratis drankje. Een accordeonist zorgde met gezellige muziek voor wat extra sfeer.

In Oud Zuid Leidschendam of wel de Zeeheldenbuurt werd met veel plezier Burendag gevierd. Er was voor elk wat leuks door de top-samenwerking met andere verenigingen. Zo waren er circusspelen (jongleren, steltlopen, Chinese bordjes en éénwielerfietsjes) en was er wandelvoetbal.

Voor de kinderen was er genoeg te doen; naast de circusspellen nog tafeltennis, supergroot-ganzenbord en voor allemaal een zak knikkers (met dank aan KidsClubEvents, de gemeente en het Oranjefonds). Aan het eind van de dag werd de winnaar van de lekkerste gehaktbal bekend gemaakt. Het mooie weer maakte de dag tot een groot succes en men zat dan ook nog lang buiten op het terras met de buren die men al kende en de buren waarmee kennis was gemaakt. Ook op tal van andere plekken (zoals in Ons Tolhuis) was er nog aandacht voor de Burendag.

Lekker kliederen en legaal graffiti aanbrengen (foto: Michel Groen).
DJ spelen in het park met de daar aanwezige apparatuur  (foto: Michel Groen).
Je kon leuk uitgedost een foto laten  maken en die gelijk meenemen (foto: Michel Groen).
Bij Grand Cru '82 kon je een potje petanque spelen (foto: Michel Groen).

Uit de krant