Halte Voorburg Dorp in 1961 (foto: L.J.P. Albers).
Halte Voorburg Dorp in 1961 (foto: L.J.P. Albers).

De Blauwe Tram en wat nog meer verdween in Voorburg

Actueel 1.733 keer gelezen

Voorburg - Georg Groenveld van de Stichting Historisch Genootschap De Blauwe Tram geeft een Pelikaanlezing over het onderwerp: 'De Blauwe Tram en wat nog meer verdween in Voorburg' op donderdag 16 november van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Oude Kerk, Herenstraat 77 in Voorburg.

Voor de pauze een diapresentatie over Voorburg met historische kleurenopnamen uit de jaren zestig en zeventig. Beelden van huizen op de Koningin Wilhelminalaan en de Broekslootkade, die moesten wijken voor de aanleg van de Utrechtse Baan. Verder sfeeropnamen van een verlaten boerderij aan het Veurselaantje en van karakteristieke Voorburgse inwoners uit die tijd.

Na de pauze opnamen van de Blauwe Tram in en om Voorburg en een impressie van de restauratie bij Starlift van een unieke Blauwe Tram uit 1923. Dit tramrijtuig werd op initiatief van het Historisch Genootschap naar Voorburg overgebracht en in een tijdsbestek van tien jaar door een groep enthousiaste vrijwilligers in oude glorie hersteld.

Deze gevarieerde avond wordt besloten met een film uit 2008 van Jeroen Rooijackers, waarin de activiteiten van het Genootschap worden belicht. Meer informatie op www.blauwetram.nl. De entree van € 5,- van de Pelikaanlezingen komt ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een glaasje wijn of fris

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant