Samen met leerlingen van De Zonnewijzer plantte wethouder Floor Kist de eerste boom aan de Landlustlaan (foto: Ap de Heus).
Samen met leerlingen van De Zonnewijzer plantte wethouder Floor Kist de eerste boom aan de Landlustlaan (foto: Ap de Heus).

Boomfeest markeert vorderingen in De Rietvink

Actueel 318 keer gelezen

Leidschendam - Het was woensdagmiddag 29 november boomfeest in De Rietvink. Samen met leerlingen van basisschool De Zonnewijzer plantte wethouder Floor Kist de eerste boom bij het sportveldje aan de Landlustlaan.

In een deel van wijk De Rietvink zijn de openbare ruimte en de tuinen verzakt. Daarom pakt de gemeente de riolering aan. Ook de huisaansluitingen van het riool en de gas-, water- en overige nutsvoorzieningen hebben te lijden van de verzakkingen. De aanpak van de verzakkingen in een deel van wijk De Rietvink verloopt voorspoedig; het werk is tot over de helft gevorderd. Met de start van het plantseizoen krijgt de groene inrichting van de wijk haar beslag. Daarbij krijgen onder andere ruim zestig nieuwe bomen een plekje.

Bewoners hadden inspraak over de locaties van de bomen. Voorafgaand aan het planten van de boom kregen buurtbewoners een rondleiding langs de verschillende disciplines van het project. Hier werd door enkele tientallen bewoners aan deelgenomen. Zij kregen uitleg over zaken als het leggen van een riool, machinaal straten, licht ophoogmateriaal en het werk aan het gemaal.

Het werk in De Rietvink loopt nog tot in de zomer van 2018. Dan beschikt de opgehoogde wijk over een nieuw gescheiden rioolstelsel, dat vuil rioolwater afvoert naar de waterzuivering en het regenwater naar de sloot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant