Het diamanten bruidspaar Groen met burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Michel Groen).
Het diamanten bruidspaar Groen met burgemeester Klaas Tigelaar (foto: Michel Groen).

De heer en mevrouw Groen 60 jaar getrouwd

Actueel 1.083 keer gelezen

Voorburg - De heer J.M. Groen (84) en mevrouw L.I. Groen-Schalker (82) waren dinsdag 6 maart 60 jaar getrouwd. Burgemeester Klaas Tigelaar kwam het diamanten bruidspaar daarom feliciteren namens het gemeentebestuur. Zij kregen van hem een mooi boeket bloemen en een lijstje met een ets van oude dorpsgezichten in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk.

De heer Groen groeide op in het Laakkwartier in Den Haag. Hij ontmoette zijn toekomstige vrouw toen zij met zijn nichtje een keer op bezoek kwam bij zijn ouders. "En zo is het gekomen", is Groen daar verder kort over. Na twee jaar verloving trouwden zij in 1958. Zij kregen een dochter en een zoon en inmiddels hebben zij ook twee kleinzonen.

De heer Groen ging, na eerst te hebben gewerkt bij de Nederlandse Vereniging van Werkgevers en het Ministerie van Sociale Zaken, aan de slag bij Shell in het directierestaurant. Daar heeft hij tot zijn pensionering 33 jaar lang gewerkt. Zijn echtgenote, die oorspronkelijk uit Zeeland komt, werkte totdat zij trouwden in een boekwinkel in Vlissingen. De heer en mevrouw Groen zijn in 1960 in Voorburg komen wonen.

De heer en mevrouw Groen verkeren nog in een redelijke gezondheid. Het echtpaar heeft hun diamanten bruiloft zaterdag 3 maart met familie en kennissen gevierd in Restaurant Gina in Leidschendam en dinsdag thuis in wat kleinere kring. Zij waren vereerd met het bezoek van de burgemeester, die bijna een uur bij het bruidspaar doorbracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant