Logo hetkrantje-online.nl
De windturbine aan rijksweg A4 veroorzaakt geluidsoverlast in de Zeeheldenwijk (foto: Ap de Heus).
De windturbine aan rijksweg A4 veroorzaakt geluidsoverlast in de Zeeheldenwijk (foto: Ap de Heus).

Windturbine A4 kan nog wel 25 jaar blijven staan

  •   964 keer gelezen   Actueel

Leidschendam/Den Haag - De windturbine aan rijksweg A4 naast de Zeeheldenwijk bij Leidschendam – op Haags grondgebied - blijft misschien nog wel 25 jaar staan. Dat is een grote teleurstelling voor omwonenden. Zij klagen over geluidsoverlast en slagschaduw door de draaiende rotorbladen.

In de Haagse gemeenteraad was een motie ingediend om te kijken of de molen eerder kon worden weggehaald. De gemeente Den Haag heeft echter gemeld dat de levensduur van de windturbine tussen de 25 en 30 jaar ligt en dat de eigenaar (voorheen De Wolff) de molen alleen wil afbreken als daar financiële compensatie tegenover staat. De grootste klacht van omwonenden is het geluid dat de windturbine produceert. En dat ondanks het feit dat er bij de bouw rekening is gehouden met geluidswerende maatregelen. Zo zijn de rotorbladen uitgevoerd met haaientanden. Het bedrijf zegt niet van plan te zijn de windmolen 's nachts stil te zetten om de geluidsoverlast te verminderen. De Omgevingsdienst Haaglanden doet in opdracht van de gemeente Den Haag onderzoek naar de geluidsoverlast, vooral 's avonds en in de nachtelijke uren. Dit onderzoek is nog aan de gang.

Overigens is De Wolff waarschijnlijk helemaal geen eigenaar maar van de windturbine. Eneco heeft eind vorig jaar alle windactiviteiten (17 windmolenparken en enkele projecten in ontwikkeling) overgenomen van De Wolff.

Meer berichten