Het vellen van de eerste silo van Mebin (foto: John vdHeijden).
Het vellen van de eerste silo van Mebin (foto: John vdHeijden).

Markante betonsilo's Mebin zijn geveld

Actueel 2.876 keer gelezen

Voorburg - Een deel van de betoncentrale van Mebin is gesloopt. De markante silo's zijn inmiddels geveld. Het kantoorgebouw blijft voorlopig nog even staan; in dat gebouw wordt nog nader onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen.

De sloopwerkzaamheden worden in opdracht van Mebin uitgevoerd door aannemer KWS Infra BV. Met de sloop van de silo's zal de 'skyline'van Leidschendam-Voorburg voorgoed veranderen. Ook de sloop van het Billitongebouw heeft geleid tot een ander panorama. Na de sloop van het kantoor is de verontreinigde grond verwijderd om de bouw van het Voorburgs Kwartier mogelijk te maken. De heiwerkzaamheden voor de 38 nieuwe woningen beginnen half maart.

Vanwege grote leegstaande kantoorgebouwen en functies die binnenstedelijk onwenselijk zijn, zoals de betonfabriek, is een nieuwe Ontwikkelvisie Klein Plaspoelpolder vastgesteld. Het doel van deze visie is richting geven aan de toekomstige invulling van het gebied. Om dit te realiseren zijn verschillende deellocaties aangewezen, waar de komende jaren gebouwd wordt. De nieuwbouw in Klein Plaspoelpolder wordt duurzaam gebouwd, waar mogelijk zonder aansluiting op aardgas. De gemeente kijkt samen met de bewoners wat de mogelijkheden zijn om ook bestaande woningen te verduurzamen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant