Verkeerswethouder Floor Kist was vandaag aanwezig bij de start van het examen in Leidschendam (foto: Michel Groen).
Verkeerswethouder Floor Kist was vandaag aanwezig bij de start van het examen in Leidschendam (foto: Michel Groen).

Fietsdiploma voor leerlingen basisscholen in de gemeente

Actueel 765 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op drie locaties gingen ruim zeshonderd leerlingen van 17 basisscholen gisteren en vandaag op voor hun praktisch Verkeersexamen, georganiseerd door de scholen en ondersteund door de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. De scholen, politie en gemeente werken er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het praktisch Verkeersexamen. Kinderen die eerder geslaagd waren voor het schriftelijk Verkeersexamen, konden in de praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. Zij volgden hiervoor een route door een deel van de gemeente en kwamen onderweg verschillende verkeerssituaties tegen. Langs de route werd bij diverse controleposten onder andere opgelet op het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. De examens werden afgelegd vanuit de Lusthofstraat en het Stadskantoor in Leidschendam.

Omdat leerlingen alleen aan het praktisch Verkeersexamen mochten deelnemen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldeed werd voorafgaand aan het praktisch Verkeersexamen op enkele scholen een fietskeuring uitgevoerd door VVN. Daarnaast werden de fietsen bij de start gecontroleerd.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant