Logo hetkrantje-online.nl
O.a. de wethouders Nadine Stemerdink en Floor Kist verrichtten de opening van het vernieuwde fietsvriendelijke plein (foto: Michel Groen).
O.a. de wethouders Nadine Stemerdink en Floor Kist verrichtten de opening van het vernieuwde fietsvriendelijke plein (foto: Michel Groen).

Verdubbelde fietsenstallingen bij station LDVB

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De omgeving van tramstation Leidschendam-Voorburg is flink onder handen genomen om meer ruimte te maken voor fietsen. Er is nu plek voor 541 fietsen in enkel- en dubbellaagse stallingen en op het stationsplein zijn zestien speciale plekken voor brom- en bakfietsen. Bij Park Vronesteyn staan naast de fietsenstalling ook nog eens zestien fietskluizen.

Met al deze nieuwe stallingsmogelijkheden is de capaciteit bijna verdubbeld. De gemeente stimuleert het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer. De nieuwe stalling kan dan ook worden beschouwd als een duurzame uitnodiging om vaker per fiets en openbaar vervoer te reizen. De wethouders Nadine Stemerdink (openbare ruimte) en Floor Kist (verkeer) verrichtten vanmorgen de officiële en feestelijke opening van het vernieuwde fietsvriendelijke plein voor tramstation Leidschendam-Voorburg aan het Oosteinde in Voorburg. Na de opening kregen tramreizigers koffie aangeboden en een kaarthouder voor de OV-chipkaart.

Speciale fietscoaches informeerden OV-reizigers de eerste periode tijdens de spitsuren over het praktische gebruik van de fietsenstallingen. De fietscoaches zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die werkzaam zijn bij DSW. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen meedoet aan de maatschappij en is dan ook blij met de inzet van deze fietscoaches. De fietscoaches zijn herkenbaar aan een geel vestje.

Toezichthouders van afdeling Handhaving bevestigen een waarschuwing aan verkeerd gestalde fietsen. Na een gewenningsperiode van enkele weken stopt het waarschuwen en worden de 'foute' fietsen afgevoerd naar het fietsdepot. Om de stationsomgeving veilig en mooi te houden is het niet langer toegestaan om brom-, bak- of gewone fietsen te plaatsen buiten of naast de fietsenstallingen. De verbodszone is met bordjes aangegeven.

Meer berichten