Burgemeester Klaas Tigelaar speldde mevrouw Magielse de Koninklijke onderscheiding op (foto: Ot Douwes).
Burgemeester Klaas Tigelaar speldde mevrouw Magielse de Koninklijke onderscheiding op (foto: Ot Douwes). Foto: OT DOUWES

Lintje voor lid Voorburgs Opera Koor

Actueel 437 keer gelezen

Voorburg - Vrijdagavond 21 april ontving mevrouw M.G. Magielse-Frijters uit Leidschendam een koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Klaas Tigelaar verraste mevrouw Magielse tijdens de pauze van het jubileumconcert van het Voorburgs Opera Koor in de Koningkerk in Voorburg.

Mevrouw Magielse is sinds 1974 (al 43 jaar!) lid van het Voorburgs Opera Koor (VOK). In 1985 trad zij toe tot het bestuur. Haar bestuurswerk begon met de pr voor het koor. Dit heeft zij tot 2009 met veel inzet gedaan. In 1995 werd Magielse 2e secretaris van het koor en in 2008 1e secretaris. Sinds 1993 organiseert zij vier optredens per jaar in woonzorgcentra. Ook organiseerde zij voor het operakoor de jaarlijkse rommelmarkten van 1996 t/m 2005 om de VOK-kas te vullen.

Van 1994 tot 1999 was zij medeorganisator van de repetitieweekenden ter voorbereiding van het jaarlijkse optreden van het VOK. Ook was zij de drijvende kracht achter de bonte avonden. Decoranda betekent veel voor de leden. Ze bekommert zich ook om de zorg van oudere leden en die is ongeëvenaard. Daarnaast is zij sinds 2011 actief bij Dansgroep de Porte in wijkcentrum Duivenvoorde. Zij is beheerder van het lief- en leedfonds en de motor van de dansgroep.

Ook is zij vele jaren, vanuit het VOK, actief geweest bij de totstandkoming van de gemeentelijke cultuurvisie en droeg zij haar visie ook uit. Zij bleek een waardig ambassadeur van het Leidschendam-Voorburgse cultuurbeleid. Mevrouw Magielse is een zeer betrokken en actieve vrijwilliger en altijd bereid om te helpen of een stapje extra te doen. Ze heeft het algemeen belang altijd scherp voor ogen en is nooit uit op eigen gewin. Vandaar deze huldeblijk.

Na het jubileumconcert vond zaterdag ook nog een feestelijke receptie met een loterij plaats in De Voorhof en op zondag was er voor de koorleden ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan een brunch in Partyboerderij Hijdra.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant