Burgemeester Klaas Tigealaar en mevrouw Sylvia Boot omringd door familie  in gesprek (foto: Michel Groen).
Burgemeester Klaas Tigealaar en mevrouw Sylvia Boot omringd door familie in gesprek (foto: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Honderdste verjaardag mevrouw Sylvia Boot

Actueel 903 keer gelezen

Leidschendam - Mevrouw Sylvia Boot heeft op dinsdag 25 april op een gezellige manier haar 100e verjaardag gevierd.

Dat heeft zij allereerst in haar huiskamer van verpleeghuis Prinsenhof met haar medebewoners en mensen van de verzorging gevierd. Dit gebeurde met taart en een lekker kopje thee. Daarna is het feest voortgezet in de Tuinzaal met een aantal familieleden en veel mensen van Prinsenhof. Een aantal daarvan kwam speciaal daarvoor van huis. Daarnaast heeft zij bezoek ontvangen van burgemeester Klaas Tigelaar. Daar had ze al een paar jaar op gezinspeeld. "Als ik 100 jaar word, dan komt de burgemeester op bezoek".

Mevrouw Sylvia Boot heeft een rijk leven geleefd. Zo is ze o.a. secretaresse van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie geweest. Zij verzorgde bijvoorbeeld onderdak voor wielrenners wanneer zij in Nederland moesten rijden. Daarna is ze in dienst geweest van de Bond van Haagsche Medische Specialisten. Naast de gewone secretariële werkzaamheden, heeft zij regelmatig etentjes georganiseerd waarbij altijd iets bijzonders moest gebeuren. Eten in een molen, de specialisten afhalen in een huifkar en ze met een emmertje en een schepje laten spelen in het zand enz. Mevrouw Boot heeft lange tijd in Den Haag gewoond en is via Brabant uiteindelijk in Leidschendam terechtgekomen. Toen zij niet meer zelfstandig kon blijven wonen, is zij in Prinsenhof gaan wonen. Daar woont zij nu al een aantal jaren met veel plezier en voelt zich omringd met een uitstekende verzorging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant