Afbeelding

Auto-inbrekers opgepakt

Actueel 669 keer gelezen

Voorburg - De politie Leidschendam-Voorburg heeft in de afgelopen weken twee auto-inbrekers opgepakt. Hierdoor hoopt de politie de golf inbraken van de afgelopen tijd opgelost te hebben. Inwoners hebben hieraan hun bijdrage geleverd.

In de nacht van zondag op maandag 30 april om 02:25 uur kreeg de politie melding van een alerte getuige die zag dat er in een auto werd ingebroken. De getuige gaf een goed signalement door. De politie kwam ter plaatse en kon direct een man aanhouden die op dat moment weg reed. In zijn auto lagen inbrekerswerktuigen en goederen die van de diefstal afkomstig waren. De verdachte moet zich binnenkort bij de rechtbank verantwoorden.

In de nacht van woensdag op donderdag 3 mei omstreeks 02:30 werd de politie gebeld door wederom een getuige van een auto-inbraak. De verdachte was inmiddels gevlucht maar kon in de omgeving, waar hij zich in de bosjes had verstopt, worden aangehouden. De verdachte zat onder het bloed. Bij het voertuig waar ingebroken was werd ook bloed aangetroffen. Deze verdachte had vermoedelijk meerdere auto's opengebroken. De forensische opsporing doet onderzoek of de bloedsporen matchen met de bloedsporen van de aangehouden verdachte. Deze verdachte zit nog vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant