De omgeslagen zeilboot, waarvan het roer gebroken bleek, was bij aankomst van de Reddingsbrigade inmiddels verlaten door de opvarende (foto: RBL).
De omgeslagen zeilboot, waarvan het roer gebroken bleek, was bij aankomst van de Reddingsbrigade inmiddels verlaten door de opvarende (foto: RBL).

Reddingsbrigade in actie voor zeilboot

Actueel 361 keer gelezen

Leidschendam - In de nacht van 16 op 17 juni ontvingen de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Leidschendam een melding van een omgeslagen zeilboot op Vlietland. Al snel waren er twee krachten ter plaatse. Na inspectie bleek dat er gelukkig niemand in het water was beland.

Terwijl de redders de situatie verder beoordeelden, kwam de eigenaar van de boot ook op de locatie aan. De eigenaar vertelde dat hij eerder die avond een half uur stuurloos op de plas had rondgedobberd. Na aankomst aan de kant stelde hij vast dat de zeilboot een gebroken roer had. De eigenaar was hulp gaan halen. Iets na middernacht is de kapotte boot in een haven aangemeerd en kwam de inzet van de Reddingsbrigade ten einde.

De reddingsbrigade is op zoek naar nieuwe leden. In de zomermaanden houden de vrijwilligers toezicht op en om het water van Recreatiegebied Vlietland. Daarnaast worden zij ingezet bij verschillende evenementen op en om het water. Komende zondag is de reddingsbrigade aanwezig bij de Midzomertriatlon in het centrum van Leidschendam. Tevens is deze dag de aftrap van een wervingsactie. Hiermee hoopt de reddingsbrigade genoeg leden binnen te halen om haar belangrijke werk te kunnen blijven doen. Ook vrijwilliger worden bij de Reddingsbrigade Leidschendam? Kijk dan op www.reddingsbrigadeleidschendam.nl. Langskomen op de post kan natuurlijk ook. Zondag 24 juni staat de reddingsbrigade met een kraam bij de sluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant