Koningin Máxima wordt bij Hubertus Brandaan begroet door vertegenwoordigers van Scouting Nederland en Hubertus Brandaan (foto: Dick Janssen).
Koningin Máxima wordt bij Hubertus Brandaan begroet door vertegenwoordigers van Scouting Nederland en Hubertus Brandaan (foto: Dick Janssen).

Koningin Máxima in Voorburg bij Scouting Hubertus Brandaan

Actueel 1.657 keer gelezen

Voorburg - Hare Majesteit Koningin Máxima was vanmiddag aanwezig bij scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg voor een bijeenkomst van de organisatie van Roverway 2018, een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd.

Vol spanning werd uitgekeken naar de komst van de koningin. Parkeermaatregelen, een legertje politie, medewerkers van Bureau Handhaving, beveiligers, scouts en pers stonden Máxima op te wachten.

Klokslag arriveerde zij bij het clubgebouw van Scouting Hubertus Brandaan aan het Oosteinde in Voorburg. Nadat haar aankomst en begroeting uitgebreid was vastgelegd, betrad zij het clubgebouw, waar zij een presentatie van het scoutingevenement Roverway kreeg. Vrijwilligers van de scouting lieten zien wat Roverway precies is, wat zij er precies doen en hoe hun ervaringen zijn met het evenement en de organisatie ervan.

Vervolgens gaf Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die de scouts eind juli gaan volgen door Nederland in het kader van Roverway. Nadat scouts een aantal puzzelstukken van de routekaart door Nederland hadden geplaatst, zorgde de koningin voor de finishing touch door het plaatsen van een embleem op de kaart.

Daarna volgde nog een besloten bijeenkomst met de mensen van scouting en nam Máxima, beschermvrouwe van Scouting Nederland, afscheid.

Roverway
Aan Roverway 2018, dat eind juli plaatsvindt (als Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zelf op vakantie zijn), doen ongeveer 4.000 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp is opgeslagen..
 

(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
(foto: Dick Janssen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant