Wethouder Rouwendal nam de nominatie in ontvangst uit handen van Heleen Groot, directeur van het landelijke programma (foto: Esther van Dijk).
Wethouder Rouwendal nam de nominatie in ontvangst uit handen van Heleen Groot, directeur van het landelijke programma (foto: Esther van Dijk).

Nominatie gemeente voor Aandeslag-Trofee

Actueel 265 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee Omgevingswet. Een mooie aanmoediging voor de aanpak van de invoering van de Omgevingswet. Dit traject is volledig gericht op het verbeteren en versnellen van dienstverlening aan inwoners en ondernemers.

Het landelijke programma Aan de slag met de Omgevingswet reikt deze trofee jaarlijks uit om inspirerende en innovatieve projecten in het zonnetje te zetten. Van de 35 inzendingen is de gemeente een van de zes genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 10 september bekend gemaakt. De gemeente is voor drie projecten genomineerd: de Interne dienstverlening via één-loket-gedachte, de digitale dienstverlening via een kaartviewer en de pilot gebiedsontwikkeling Klein Plaspoelpolder.

Intern is de gemeente al klaar voor de één-loket-gedachte van de Omgevingswet. Met deze wet worden 26 wetten in 2021 teruggebracht tot één. Inwoners kunnen straks via één loket vergunningen aanvragen. Het vergunningenproces is dan zo ingericht dat aanvragers binnen de wettelijke termijn van acht weken een antwoord krijgen. Voor de digitale dienstverlening is een kaartviewer ontwikkeld. Die toont lokaal beleid en omgevingsplannen en is zowel intern als extern in te zetten. Zo zien inwoners en organisaties snel en eenvoudig waar welke regels gelden.

In het pilotproject Klein Plaspoelpolder (KPP) experimenteert de gemeente met nieuwe instrumenten van de Omgevingswet, Omwonenden en lokale ondernemers denken mee over de plannen. De ambities zijn opgenomen in spelregelkaarten.

Men kan de gemeente steunen de trofee te winnen met uw stem op Aandeslagtrofee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant