De heer en mevrouw Post-Helderman werden gefeliciteerd door wethouder Juliette Bouw (foto: Michel Groen).
De heer en mevrouw Post-Helderman werden gefeliciteerd door wethouder Juliette Bouw (foto: Michel Groen).

Echtpaar Post 60 jaar in huwelijksbootje

Actueel 556 keer gelezen

Voorburg - De heer en mevrouw Post-Helderman vierden maandag dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Bij afwezigheid van de burgemeester, werden zij namens het gemeentebestuur gefeliciteerd door loco-burgemeester Juliette Bouw Zij ontvingen een mooi boeket bloemen en een cadeautje.

Chris Post (81) was pas 21 jaar oud toen hij trouwde met Annie Helderman (88). "Dus echt nog een broekie", zegt dochter Lia. "En zij was 7 jaar ouder, wat niet echt gebruikelijk was in die tijd." De heer en mevrouw Post kregen drie kinderen en hebben inmiddels vijf kleinkinderen.

Groentezaak
Het echtpaar had eerst een groentezaak in Den Haag en later op de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg. Omdat dit fysiek erg zwaar werd en het voor kleine zelfstandigen steeds moeilijker werd om zich te handhaven tussen alle opkomende supermarkten, verkochten ze de zaak. Mevrouw Post had het daar een tijdje moeilijk mee, maar ging daarna ouderen helpen in het huishouden en zorgde voor de kinderen.

De heer Post ging aan de slag als buschauffeur bij (toen nog) WSM in het Westland. Daar is hij vervolgens tot zijn pensioen controleur geweest. Dat was op zijn 58e jaar (wat in die tijd normaal was), dus hij geniet al heel wat jaartjes van zijn pensioen.

Hobby's heeft het echtpaar genoeg. Beiden zaten ze op een klaverjasclub die pas sinds dit jaar is opgeheven. Ook zaten zij allebei op een fietsclub, maar voor mw. Post werd dat toch iets te zwaar. Al doet ze nog steeds de boodschappen op de fiets en gaat zij (op haar 88e!) tevens naar de yoga. De heer Post fietst op zijn E-bike nog wel elke week met de club mee en dat zijn dan tochten van meer dan 50 km.

Bootje
Maar hun allergrootste hobby is hun bootje. Met hun cupidokruiser varen ze al 40 jaar in de zomer door Nederland. Zelfs dit jaar hebben ze meer dan 90 nachten op hun bootje doorgebracht. Lange vaartochten zoals naar Friesland e.d. worden het niet meer, maar ze varen nog wel veel, zoals naar Katwijk, Ouderkerk a/d Amstel of Alphen a/d Rijn.

Aan de Braassemermeer in Roelofarendsveen hebben ze een stukje land bij een jachthaven en dat is zomers hun uitvalsbasis. Bovendien hebben zij er plezier in om de tuin daar netjes te onderhouden, net zoals de tuin achter hun huis in de wijk Bovenveen te Voorburg. Ze wonen uiteraard nog zelfstandig, hebben ook nog helemaal geen hulp nodig en daar zijn ze best trots op.

Het diamanten huwelijk werd o.a. gevierd met een uitgebreide luxe lunch/high tea voor vrienden en familie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant