Afbeelding
HET RAADSLID VAN NU

Kees Verschoor; generalist met brede interesse

Actueel 1.156 keer gelezen

Leidschendam - Voor Kees Verschoor, de nummer twee op de kandidatenlijst van ChristenUnie-SGP, was het een complete verrassing dat zijn partij gevraagd werd als coalitiepartner. "Daar hadden wij vooraf echt geen rekening mee gehouden." Voor hem lag nu wel een raadszetel in het verschiet maar was dit wel wat deze sociaal geïnteresseerde inwoner van Leidschendam wilde?

"Ik ben heel breed geïnteresseerd en hou van mensen", vertelt Verschoor op een idyllisch plekje langs de Vliet in Park Rozenrust. De plek waar Voorschoor geregeld even is. "Ik wandel hier vaak met mijn pleegdochter. Zij geniet daar enorm van en ik vind het zo gezellig om dan samen al babbelend naar de Vliet te lopen." Al jaren zorgt Verschoor samen met zijn vrouw voor hun pleegdochter. Zij heeft een meervoudige beperking waardoor haar biologische moeder de zorg voor haar niet aan kan. Verschoor en zijn vrouw doen dit met hart en ziel, net zoals zij voor hun eigen twee dochters zorgen. Dat is typerend voor het sociale en warme karakter van Verschoor.

Kees Verschoor is opgeleid als landbouwingenieur maar heeft zo'n 20 jaar geleden het roer om gegooid. Samen met zijn vrouw was hij voor hulpverlening in Afrika waar hij gegrepen werd door het werken met mensen met een handicap. Teruggekomen in Nederland ging hij bij een landelijke zorgorganisatie werken. Vanuit die ervaring heeft hij vier jaar geleden besloten zich kandidaat te stellen voor de - toen nieuwe- partij CU-SGP. Verschoor heeft als commissielid, raadslid Jan-Willem Rouwendal ondersteund. Hij heeft de afgelopen vier jaar zijn kennis en ervaring ingezet voor onder andere de decentralisatie van de zorgwetten.

Met de nieuwe verkiezingen in het vooruitzicht heeft Verschoor wel even nagedacht over zijn kandidaatstelling. "Ik wil mij heel graag nuttig maken en voelen. Ik vond het raadswerk erg leuk en heb er veel tijd ingestoken. Was dat het mij wel waard?, is de vraag die ik mijzelf heb gesteld." Toen duidelijk werd dat CU-SGP coalitiepartner zou worden is Verschoor aangeschoven bij de coalitiebesprekingen. "Het was erg leuk en leerzaam om achter de schermen mee te mogen praten. Heel veel dingen ga je hierdoor beter snappen."

Nu Jan-Willem Rouwendal is toegetreden tot het college als wethouder betekent dit dat Verschoor het enige raadslid is voor CU-SGP. Hij wordt bijgestaan door twee fractievertegenwoordigers: Coert Bregman en Hans Mulder. "Zo kunnen we de taken toch een beetje verdelen."

Jeugdzorg krijgt de komende vier jaar weer de volle aandacht van Verschoor. "Er zijn minder financiële middelen vanuit de rijksoverheid beschikbaar waardoor het knelt. We zitten op een tekort op de begroting maar jeugdzorg kan hier niets aan doen. We kunnen proberen het efficiënter in te regelen maar de jeugdzorg moet wel overeind blijven."

Daarnaast vindt Verschoor het belangrijk dat er kleinere goedkope woningen beschikbaar komen voor jonge statushouders. De negativiteit over het afvalbeleid heeft hem de afgelopen periode erg verbaasd. "Ik vind het belangrijk dat mensen ook hun koopgedrag bekijken. Dat is het goede van het Nieuwe Inzamelen. Je gaat toch bewuster om met afval."

Verschoor ziet zichzelf als generalist met een brede interesse. Daarnaast houdt hij van mensen. Mooie eigenschappen die hij de komende vier jaar goed kan gebruiken als raadslid in Leidschendam-Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant