Lizette de Koning met haar laatste boek Job en Keetje - dierenvriendjes (foto: pr).
Lizette de Koning met haar laatste boek Job en Keetje - dierenvriendjes (foto: pr).

Pelikaanlezing over een kinderboek schrijven

Actueel 1.018 keer gelezen

Voorburg - Lizette de Koning, schrijfster van kinderboeken, geeft op donderdag 27 september van 20:00 uur tot 21:30 uur in de Voorhof, naast de Oude Kerk aan de Herenstraat 77 in Voorburg een Pelikaanlezing over het schrijven van een kinderboek.

De Kinderboekenweek is dit jaar van 3 t/m 14 oktober, dus het is een goed moment om iets over kinderboeken te weten te komen. In deze Pelikaanlezing geeft Lizette de Koning een kijkje in de keuken van een kinderboekenschrijver en vertelt zij hoe zij schrijfster is geworden. Hoe ziet haar werkdag eruit? Waar haalt ze haar inspiratie vandaan, en wat doet ze als deze ver te zoeken is? Hoe verloopt het contact met de uitgever? En wat doet zij om haar boeken onder de aandacht te brengen? Daarnaast geeft Lizette praktische tips voor mensen die zelf overwegen te gaan schrijven, of dit misschien al doen. Uiteraard krijgt iedereen de gelegenheid om vragen te stellen en is er voor wie dat wil ook de mogelijkheid een (gesigneerd) boek te kopen.

De Pelikaanlezing worden georganiseerd door de wijkgemeente Martini van de Protestantse Gemeente van Voorburg om de communicatie tussen kerk en samenleving te bevorderen. De entree van € 5,- komt geheel ten goede aan de restauratie van de toren van de Oude Kerk. In de pauze kunt u genieten van een kopje koffie of een glaasje wijn. Meer informatie op de website www.oudekerkvoorburg.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant