De bezoekers van Schakenbosch toonden zich erg geïnteresseerd en onder de indruk
De bezoekers van Schakenbosch toonden zich erg geïnteresseerd en onder de indruk

Geslaagde Burendag bij Schakenbosch

Actueel 283 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Door heel Leidschendam-Voorburg waren er op Nationale Burendag, zaterdag 22 september, allerlei activiteiten. Een aantal daarvan werden belicht in Het Krantje. Maar ook op andere plaatsen werd van alles georganiseerd. 

Zo vond behandelcentrum Schakenbosch van JeugdzorgPlus de dag een mooie aanleiding om de buren van Schakenbosch een kijkje achter de schermen te geven. De buren kregen een afwisselend programma aangeboden met o.a. een bezoek aan school en een woongroep. 

De jongeren die bij Schakenbosch verblijven, hadden zelf gezorgd voor een koekje bij de koffie en vertelden aan de bezoekers over hun ervaringen met Schakenbosch. De bezoekers toonden zich erg geïnteresseerd en onder de indruk van wat het betekent om behandeling te krijgen en naar school te gaan in een gesloten setting.

Er was veel lof van de buren voor de jongeren die aan deze Burendag meewerkten, maar ook voor de medewerkers en docenten die zich inzetten voor deze kwetsbare kinderen. 

Aan het einde van de ochtend was er voor iedereen een ijsje van IJssalon Fanielje uit Voorburg, bij de meeste bezoekers wel bekend. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant