Je kon zelf de brandweerspuit ter hand nemen (foto's: Michel Groen).
Je kon zelf de brandweerspuit ter hand nemen (foto's: Michel Groen). Foto: Michel Groen

Open dag bij brandweer groot druk spektakel

Actueel 550 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De open dag van de hulpdiensten in en rond de brandweerkazerne aan de Via Donizetti was gisteren een groot spektakel.

Honderden kinderen kwamen, onder begeleiding van opa's, oma's en/of vaders en  moeders met hun vriendjes naar de kazerne. Daardoor kon je je auto bijna nergens meer kwijt in de buurt, dus gelukkig kwamen er ook nog genoeg belangstellenden op de fiets.

Kinderen mochten zelf - onder begeleiding -  de brandweerspuit ter hand nemen, of zich verkleden als brandweer- of politieman/vrouw om te ervaren hoe het is om in zo'n pak of uniform te lopen. En vervolgens natuurlijk op de foto in, op of bij een brandweer- of politievoertuig of op de politiemotor. 

Daarnaast waren er verschillende demonstraties zoals het bevrijden van een slachtoffer uit een autowrak met hydraulische apparatuur, of wat je moet doen als er brand uitbreekt.  Ook waren er enkele historische brandweerwagens aanwezig, waar je op of in mocht zitten.

Bij de politie kon je je vingerafdrukken laten nemen en bij verschillende  kraampjes werden tips gegeven omtrent veiligheid  en konden kinderen kleurplaten, kleurpotloden en stickers krijgen. Ook was er een springkussen, zodat de kinderen zich na bezichtiging van al dit moois nog even konden uitleven.

(foto's: Michel Groen).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant