Lionsclub koffiepuntenactie voor voedselbank weer van start | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Op diverse inleveradressen in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen staan speciale inzamelboxen waar men koffiepunten en oud en vreemd  geld kan inleveren (foto: pr).
Op diverse inleveradressen in Leidschendam-Voorburg en Leidschenveen staan speciale inzamelboxen waar men koffiepunten en oud en vreemd geld kan inleveren (foto: pr).

Lionsclub koffiepuntenactie voor voedselbank weer van start

  •   178 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg/Leidschenveen - Voor de zevende keer zullen de Lionsclubs in Nederland weer DE-koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd voor pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. Wat 7 jaren geleden begon als een Voorburgs initiatief is inmiddels al jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken nationale inzameling. De actie van vorig jaar leverde op deze manier circa 110.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie in Nederland op volle toeren draait leven nog ruim een miljoen mensen onder de armoedegrens. Vaak onbedoeld en ongewenst. Helaas ook in onze gemeente. In Leidschendam-Voorburg komen deze mensen in aanmerking voor voedselpakketten van de voedselbank Stichting Buren. Koffie bederft niet en voedselbanken krijgen dan ook maar zelden koffie aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. "En als je voor €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur", aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke Lionsclub actie.

De koffiepunten worden ingeleverd bij Douwe Egberts die de actie wederom van harte steunt en het eindresultaat met 15% zal verhogen. "Maar dit jaar doen we er wederom een schepje bovenop", zegt André ten Have van Lionsclub Voorburg. "We zullen het inzamelen van koffiepunten combineren met oud en vreemd geld". Bijna iedere Nederlander heeft wel oud of vreemd geld in huis liggen waar niets mee wordt gedaan. Lionsclub zal het geld omwisselen voor euro's. Voor iedere €10 kan in de derde wereld een staar-patiënt worden geopereerd, waarna hij weer normaal kan zien. "Hoe fantastisch is het dat we hiermee mensen, die vaak afhankelijk zijn van goed zicht, kunnen helpen om uit hun sociaal en vaak ook economisch isolement te komen", aldus Jaap Stelling.

In de gehele maand december zullen in onze gemeente inzamelingsdozen staan bij de volgende adressen: In Leidschendam bij Primera (Liguster 45 en Damlaan 22) en in Voorburg bij Kolbe Adviseurs op Ooghoogte (Kon. Julianaplein 16), Primera (Laan van Nieuw Oosteinde 294), Gemakswinkel Rembrandt (Parkweg 280a) en Tuincentrum Hofwijck (Westeinde 3). Zowel de Douwe Egberts waardepunten als ook het oude en vreemde geld kunnen in deze inzamelboxen worden gedeponeerd.

Ook Lionsclub Ypenveen en Voedselbank Den Haag zamelen dit jaar voor de plaatselijke voedselbank Douwe Egberts waardepunten in. Heb je waardepunten die je ter beschikking wilt stellen en/of vreemd en oud geld, geef dit dan af voor 29 december bij één van de inzameladressen: Bakkerij van Maanen , Simon Carmiggelthof 258. Bibliotheek Leidschenveen , Emmy Belinfantedreef 7. Bibliotheek Ypenburg , Schrabber 8. Protestantse kerk De Toevlucht, Laan van Hoornwijck 140 ( alleen vreemd en oud geld) en op het postadres Veenweg 204 2491 ZA Den Haag.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>