Logo hetkrantje-online.nl
Met de lichtgevende kerstmuts op werd de 2,3 km door de scholieren uit de regio Leidschendam-Voorburg en omgeving afgelegd (foto: Eef Goeyenbier).
Met de lichtgevende kerstmuts op werd de 2,3 km door de scholieren uit de regio Leidschendam-Voorburg en omgeving afgelegd (foto: Eef Goeyenbier).

Scholieren rennen zich warm

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Voor de 12e maal werd er aan de Groene Zoom de Light in Night Kidsrun georganiseerd door AV Sparta.

Een tachtigtal atleten werd vrijdagavond 14 december ontvangen met vreugdevuren, kerstmannen en een warming-up sessie op sportpark Westvliet. Met de lichtgevende kerstmuts op werd de 2,3 km door de scholieren uit de regio Leidschendam-Voorburg en omgeving afgelegd. Voorzitter Helen Gonzales schoot de kinderen weg.

Bij de jongens was de strijd al beslist voordat zij de atletiekbaan afliepen voor hun rondje om sportpark Westvliet. Constantijn Klomp wist de wedstrijd van start tot finish te winnen met een indrukwekkende voorsprong. In 9.07 legde de 11 jarige scholier van De Paradijsvogel en lid van AV Sparta zijn wedstrijd af. Bo Ekkelenkamp (de Lusthof) beslag op de tweede plaats in 9.52. Diego Westendorp, ook lid van AV Sparta werd derde in 10.30
Bij de meiden was er een spannende strijd tussen drie meiden die de hele loop zeer dicht bij elkaar liggen. Bente de Jong van de Lusthof werd hier de winnares, Famke Wiersma (De Waterwilg) sprintte naar de 2e plaats (11.10) voor Phileine Ekkelenkamp (11.17).

Na afloop vertelde winnares Bente die aan turnen en dansen doet dat ze graag naar de Olympische spelen als turnster wil. Alle prijswinnaars vinden het extra leuk om aan de LINK mee te doen, want "het lopen in het donker maakt het extra spannend, kinderen van diverse leeftijden mogen mee doen en het is gewoon gezellig", aldus Phileine (De Lusthof). De winnende Constantijn traint 4 x per week bij AV Sparta Den haag. Net als Diego (Casa) vindt hij het lopen van middenlange afstanden de leukste sport die er is.

Meer berichten